Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Geleneklerimizde yaşlıya hürmet var” – Kocatepe Gazetesi

“Geleneklerimizde yaşlıya hürmet var” – Kocatepe Gazetesi
"Geleneklerimizde yaşlıya hürmet var"

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Dünya Yaşlılar Günü mesajı yayınladı. Tutulmaz, “Her insan için değişik bir anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılar, bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası, hem de kökleridir. Yaşlılarımız, geçmiş yılların bilgi birikimi ve tecrübesini bizlere aktaran, milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak ve bunları gelecek nesillere aktararak kuşaklar arasında bir köprü görevi üstlenen bizim en kıymetli hazinemizdir.Bizim geleneklerimizde ve inancımızda yaşlılara hürmet, saygı, sevgi ve hizmet vardır. Aile bağlarımızın ve milli manevi değerlerimizin bir gereği olarak yaşlılarımız her zaman evimizin başköşesinde yer bulan, sözleri ve fikirleri dikkatle ve özenle dinlenen bireyler olmuştur” dedi.  Tutulmaz, şöyle devam etti:
“Ömürlerinin büyük bir kısmını topluma ve ülkemize hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, hayatlarının sonuna kadar insan onuruna yaraşır bir şekilde kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak, onlara gereken sevgi, saygı ve ihtimamı göstermek toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Yaşlılarımızı sadece bir günde değil, her zaman hatırlamalı, daima sevgi, saygı ve hürmet göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm değerli ve kıymetli büyüklerimizin Dünya Yaşlılar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor; kendilerine yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, ellerinden öpüyorum.”