Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gelirler arttı, giderler azaltıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Gelirler arttı, giderler azaltıldı

Çevre Hizmetler Birliği 14. Olağan Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirildi. Birliğe üye belediyelerin başkanlarının katılımıyla Afyonkarahisar Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda önemli kararlara imza atıldı

AYDA 160 BİN TL GELİR SAĞLANIYOR
Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Burhanettin Çoban, Çevre Hizmetleri Birliği’nin gelirlerinin arttırılıp, giderlerinin azaltıldığını ifade etti. Birliğin aylık 160 bin lira civarında gelir elde eder duruma geldiğini aktaran Başkan Çoban, “Birliğimiz, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ve geçen yıl ihalesini yaptığımız elektrik üretim tesisleriyle giderlerinin önemli bir kısmını kendisi karşılar hale geldi. Sadece tıbbi atıktan üç yıl içerisinde yıllık ortalama 350 bin TL civarında gelir elde ediyoruz. Elektrik üretim tesisinden ise saatte 2 megawatt gücünde bir elektrik üretimi bekleniyor. Bu ay içerisinde faaliyete geçecek bu tesisten de aylık 60 bin TL civarında gelir bekliyoruz. Düzenli depolama alanındaki çöplerin depolamasıyla ilgili birtakım giderlerimiz vardı. Bu giderleri de elektrik üreten firma üstlenmek zorunda olduğu için oradan da aylık 70 bin TL’lik tasarruf sağladık. Aylık 30 bin TL de tıbbi atıktan gelir elde ettiğimizi hesap edersiniz aylık 160 bin TL civarında birliğimizin geliri olmaya başladı” diye konuştu.
FAALİYET RAPORU
OY BİRLİĞİ İLE
KABUL EDİLDİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İki oturum şeklinde yapılan toplantıda ilk olarak, Birlik Encümen Üyeleri seçimi yapıldı. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçim neticesinde, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Alanyurt Belediye Başkanı Ali Arslan ve Fethibey Belediye Başkanı Mustafa Özdemir Birlik Encümen Üyesi olarak seçildi. Toplantıda ayrıca, Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri belirlendi.
2011 yılı Birlik faaliyet raporunun görüşülmesiyle devam eden toplantıda, Çevre Mühendisi Dilek Karaca tarafından, meclis üyelerine faaliyet raporuyla ilgili geniş kapsamlı bilgi verildi. Daha sonra oylamaya sunulan faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edilerek, toplantının birinci oturumu tamamlandı.
KATILIM PAYI BİNDE 5’TEN BİNDE 3’E İNDİRİLDİ
Toplantının ikinci oturumunda, Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nde oluşan sızıntı sularının çekilmesinde kullanılmak üzere, bir adet vidanjör alınmasına karar verildi. Birlik tüzüğünün 25. maddesinde değişiklik yapılarak, üye belediyelerden alınan katılım payı binde 5’ten binde 3’e indirildi. Metan gazından üretilecek elektrik enerjisinden elde edilecek bedelin, borçlarını düzenli olarak ödeyen belediyelerin nakliye ücretlerine, nüfusları oranında paylaştırılarak tahakkuk edilmesine karar verildi. Ayrıca, Birlik bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan mühendislere ödenecek ek ödeme oranı yüzde 116 olarak belirlenirken, Birlik hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet binek otomobil alınmasına oy birliğiyle karar verildi.Toplantı, 2011 yılı kesin hesabının görüşülerek karara bağlanmasıyla sona erdi. (Kocatepe)

Atık sular tarımsal sulamada kullanılabilecek

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği’nin ‘atık suların tarımsal sulamada kullanılması’ amacıyla hazırladığı proje doğrultusunda, günlük 44 bin metreküp suyun tarımsal sulamada kullanılacağını açıkladı

Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği, 2012 Yılı Dönemi 1. Olağan Meclis Toplantısı’nı Birlik Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirdi. Birliğe üye olan belediyelerin başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Birlik Başkanlığına yeniden Başkan Burhanettin Çoban seçildi. Diğer birlik organlarının da seçiminin yapıldığı toplantıda, önemli açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Burhanettin Çoban, bir önemli sorunla birlikte, müjdeli bir haberi birlik üyeleriyle paylaştı.
“TEMİZ SU DEĞİL, KİRLİ SU İSTİYORUZ”
Beldelerin, yağmur suyunu atıksu hattına vermesi nedeniyle arıtma tesisine kapasitesinin üstünde su geldiğini vurgulayan Başkan Çoban, bu durumun arıtma tesisinde bakteri üretilememesine ve dolayısıyla arıtma yapılamamasına neden olduğunu söyledi. Hem Düzağaç’taki hem de merkezdeki arıtma tesisine, yağmur suyunun ayrı bir kolektörle taşınması gerektiğini ifade eden Başkan Çoban, “Biz temiz su değil, kirli su istiyoruz” dedi.
“ÇEVRECİ OLDUĞU KADAR
EKONOMİK BİR TESİS”
Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği’nin Türkiye’de ilke imza atan bir proje hazırladığını açıklayan Başkan Çoban, “Arıtmadan çıkan suyun, ilaç kullanılmaksızın, birtakım kimyasal formilasyonlarla tamamen organik olarak, tarımsal sulamada kullanılması amacıyla ilimizle birlikte üç ilden proje hazırlanması istendi. Bu amaca yönelik güzel bir proje hazırlayan birliğimizin projesi ilgi gördü ve kabul edildi” dedi.
Projenin hayata geçirilmesi için Hollanda hükümeti ile bir protokol imzalandığını bildiren Başkan Çoban, “Protokolün imzalanmasının ardından, Hollanda hükümeti ihaleyi yaparak, süreci sona yaklaştırdı. Muhtemelen 2012 yılı içerisinde yaklaşık 750-800 bin Euro’luk bir tesis hibe olarak buraya kurulacak. İnşallah bu tesisin kurulmasıyla birlikte günlük 44 bin metreküp su, tarımsal sulamada kullanılacak. Yani arıtma tesisimiz, çevreci olduğu kadar ekonomik bir tesis olacak” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti