Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu

GELSİN DE NEREDEN GELİRSE GELSİN

Hazreti Peygamberin yer yatağı hasırdan yapılmıştı. Hasır yatak yanakları üzerinde iz bırakırdı. Bunu gören komşuları, hurma lifinden yapılmış bir yatak getirdi. Allah elçisinin hanımı Hazreti Ayşe’ye, içim rahat etmiyor. Bu nedenle ona bir hediye sunmak istedim. dedi. Hz. Ayşe hemen hasır yatağın üzerine yeni yatağı serdi. Peygamberimiz akşam eve geldiğinde yeni yatağı görünce Bu nedir Ayşe dedi. Hz. Ayşe, ya Resulallah bunu Medineli hanım efendi getirdi. Sizin rahat etmenizi istediğini belirtti,
Allah Resulü, ey Ayşe bunu topla sahibine iade et buyurdu. Vallahi ben isteseydim, Allah sağımda ve solumda ltın ve gümüşten dağlar yaratırdı. Ben bu tür şeyler istemem. Gönlümden tercih ediyorum. Ben ebedi olana bitmeyene, sonsuz ve kalıcı olana bağlıyım dedi.
Günümüzde başkaları tarafından kınanma ayıplanma endişesi varken, elbette bu ermişliğe olgunluğa ulaşmak zordur. Ancak hayatımızın her anında güzel işler yapmakla üretmekle, başı dik olarak durmasını sağlamak için gayret etmekle beraber ebedi mutluluğumuz için cennet Cemalullah’a kavuşmanın hazırlığını yapmalıyız.
Kim dünya kazancı istiyorsa ona dünyadan bir şeyler veririz. Onun Ahirette nasibi olmaz. (ŞURA SURESİ 42–20) ve (İsra suresi17–18 a.) Duamız: Dünyaya saplanmadan, dünyada yaşayan, ahiret saadetini tehlikeye atacak davranışlardan uzak duran kullarının arasına dahil etmesidir. Amin!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER