Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gemide NAVTEX Nedir?

Navtex nedir, navtek ilan etmek ne anlama gelir?

Navtex nedir, navtek ilan

Navtex, Navigational TEleX kelimelerinin kısaltması olup, Uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet, hava rapor ve uyarılarını otomatik olarak ileten bir haberleşme sistemidir.

TÜRKİYE’DE 4 İLDEKİ İSTASYONLARDAN YAYINLANIYOR

Ülkelerin Deniz Kuvvetleri tarafından, gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarında bulunmasını sağlayan Navtex mesaj ve seyir duyuruları, Türkiye’de Antalya, Samsun, İstanbul ve İzmir yayın istasyonlarından yayınlanıyor. NAVTEX, “Navigational Telex” kısaltmasıyla bilinen ve denizcilik sektöründe önemli bir rol oynayan bir iletişim sistemi ve hizmetidir. NAVTEX, denizciler ve denizcilik otoriteleri arasında önemli bilgilerin iletilmesi ve paylaşılması için kullanılır.

NAVTEX NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Navtex mesajları yayın için Binary kodlama sistemini kullanmaktadır. Bütün Navtex mesajları, mesajın başlangıcını belirten ZCZC harfleriyle başlar. Mesaj B1, B2, B3, B4 serileri kapsamında 4 karakterle devam eder.