Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç öğretmenden elim veda

Genç öğretmenden elim veda

Gaziantep’te intihar eden Emirdağlı Türkçe öğretmeninin sır intiharı, hem ailesini hem de eğitim camiasını üzüntüye boğdu

 

Gaziantep’te sözleşmeli Türkçe Öğretmeni 25 yaşındaki Saadet Harmancı, telefonla konuştuğu annesinden helallik istedikten sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla öğrencilerine veda edip 6 katlı bir binanın en üst katında aşağıya atladı. Ağır yaralanan genç öğretmen kaldırıldığı hastanede 5 saatlik yaşam mücadelesini kaybetti.
Gaziantep Şeihtkamil İlçesi Beylerbeyi İmam Hatip Ortaokulunda sözleşmeli öğretmenlik yapan ve 2 ay önce göreve başlayan, 25 yaşındaki Saadet Harmancı, önceki gün 3 kez telefonla arayıp görüştüğü annesini en son 18.00 sıralarında tekrar arayarak helallik istedi. Annesi ile konuştuktan sonra sosyal medyadan veda niteliğinde 4 paylaşım yapan genç öğretmen, en son saat 21.00 sıralarında mesaj atarak öğrencileri ve arkadaşları ile vedalaştı. 23 Nisan Mahallesi 17 Nolu Cadde’de bulunan bir kafeye gelen Saadet Harmancı, iddiaya göre doktor olduğu öğrenilen nişanlısı C.Ö. ile de telefonla görüştükten sonra saat 21.30 sıralarında 6 katlı binanın en üst katına çıkarak intihar etti. Beton zemine çakılan Harmancı ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesi yapılan Harmancı, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Yaşam mücadelesi veren genç öğretmen, gece 03.00 sıralarında hayatını kaybetti.
Saadet Harmancı’nın cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, intiharındaki sır perdesi aralanamadı. Harmancı’nın sosyal medya paylaşımlarında kendisine mobbing uygulandığını ileri sürdüğü belirlendi. Harmancı’nın son mesajında, “Sevdiğim seni çok seviyorum kendine hani hep söylerdim sen benim doktorumsun diye çağrı olker hep öyylesin iste dikkat et kendine öğrencilerim haklarını helal etsinler gözüm gibi baktım hepsine üzülmesinler ben yapamadım mobbing’e uğramaktan Allah’a emanetsiniz canım öğrencilerim hep iyi hatırlayın beni pasta kesmiştik en son size kırmızı kalpli pastalar bırakıyorum diğer öğrencilerime de sözümdü unutmadım bir gün görüşmek dileğiyle Allah’a emanet olun sizi her zaman seven öğretmeniniz Saadet. Her gün pamuk ipliğine bağlısınız sözünden bıktım usandım.” ifadeleri yer aldı.
ARKADAŞLARI NİŞANLISINI SUÇLADI
İntihar eden öğretmenin arkadaşları ve okul idarecileri ise Saadet Harmancı’nın telefonla en son nişanlısı C.Ö. ile konuştuğunu ve tartıştığını ileri sürdü. Harmancı’nın nişanlısı C.Ö.’nün aileyi telefonla aradığını iddia eden bir yakını ise, “Nişanlısı kızın halasını aramış. ‘Saadet ile tartıştım. Onu arayın” demiş. Sonra Saadet’i aradık ama ulaşamadık.” dedi.
İDDİALAR ÜZERİNE İNCELEME BAŞLATILDI
Genç öğretmenin intiharı ile ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ile Şehitkamil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı mobbing iddiaları üzerine Adli Tıp Kurumuna gelerek genç öğretmenin yakınları ile görüştü. Aile ile yakından ilgilenen Kaymakam Kalaylı ve Müdür Yağcı, iddialar ile ilgili bilgi aldı.