Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençler, Cumhuriyet size emanet – Kocatepe Gazetesi

Gençler, Cumhuriyet size emanet – Kocatepe Gazetesi
Gençler, Cumhuriyet size emanet

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 
ÇAĞDAŞ UYGARLIK
SEVİYESİ AŞILACAK
Törende bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, 19 Mayıs’ın önemine dikkat çekti. Tortop, “Temeli 19 Mayıs’ta atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Büyük önderimiz Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da emanetine sahip çıkacak, onun gösterdiği: hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir” dedi.

 
CUMHURİYET’İN
DEĞERLERİ KORUNACAK
Cumhuriyet’in temel değerlerinin korunduğunu, bundan sonra da korunacağını hatırlatan Tortop, “Birlik ve beraberlik içinde, birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk Genci, ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Bugün tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
BİNLERCE ŞEHİT VERDİK
Tortop, konuşmasına şöyle devam etti:
“Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Biliyoruz ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve idealist insanlar olarak yetişmeniz için bizler, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”


GÖSTERİLER ALKIŞ ALDI
Konuşmanın akabinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Frigya Korosu’nun dinletisinin ardından Ali Çağlar Anadolu Lise öğrencisi Tuğçe Çetingül tarafından “Büyük Sevda” adlı şiir okundu.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Halk Oyunları ve Dans Topluluğu’nun gösterisiyle devam eden programda sırasıyla Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Bölüğünün Mehter Gösterisi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Artvin Halk Oyunları ve Dans Topluluğu’nun gösterisi sunuldu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen karate, judo, basketbol, voleybol, eskrim, bedminton, güreş, kule atlama, jimnastik, futbol ve tekvando gibi branşlarda sportif gösteriler yapıldı. >> Murat ARISOY’un Haberi