Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençler Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı

Gençler Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı
Gençler Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası temasını “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlendi. Bu tema çerçevesinde Afyonkarahisar Gençlik Merkezi hem kendi binasında birçok faaliyet gerçekleştirdi hem de gönüllü gençler ile İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programlara katılım sağladı.
Bu kapsamda Afyonkarahisar Gençlik Merkezi ve İl Müftülüğü tarafından Erenler Kocatepe Camisi’nde Peygamber Efendimiz anlatıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği program, sözlerin en değerlisi olan Allah’ın Kelamı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun Kutlu Doğum Haftası ile alakalı konuşmasıyla devam etti. Ardından söz alan İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Eyüp Sabri Fani hem Efendimizi hem de Kutlu Doğumu anlattı. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi tasavvuf ekibi tarafından ilahi dinletisi ve akabinde okunan dua ile program tamamlandı.
İl Müftülüğü tarafından Derya Düğün Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Afyonkarahisar Gençlik Merkezi personeli ve gönüllü gençleri ile katıldı. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nde Kutlu Doğum ile ilgili gençlerin bilinçlendirilmeleri amacı ile Has Odada Gençlik Merkezi üyesi çocuk ve gençlerle Peygamber Efendimizin hayatını konu alan filmi gösterimi yapılarak, Peygamber Efendimizin örnek hayatı hakkında gençler bilgilendirildi. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Tasarım Kulübü Kutlu Doğum ile ilgili Pano çalışması yaparak Has Oda süslendi. Kutlu Doğum Haftası süresince Has Odada yapılan çalışmalara katılan gençlerin konu ile ilgili bilgileri artırıldı. İmaret Camisi bahçesinde 40 Hadis Karikatür Sergisi açılarak, cami cemaatine gül suyu ve gül lokumu ikram edildi.