Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençler, mutlaka yazın – Kocatepe Gazetesi

Gençler, mutlaka yazın – Kocatepe Gazetesi
Gençler, mutlaka yazın

Eski Hatay milletvekili Mehmet Sılay, İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi’ne ait Hicret Yurdu’nda konferans verdi. Sılay, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Genç kardeşlerim, mutlaka yazın” dedi

Eski Hatay Milletvekili Mehmet Sılay, Endülüs, Nureddin Topçu ve İskilipli Atıf Hoca konu başlıklarını kapsayan bir konferans verdi. İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi Hicret Yurdu’ndaki öğrencilere seslenen Sılay, “Bizim Mehmet Kaplan Hocamız, ‘Mutlaka yazın’ derdi. Ben de o nasihatı size aktarıyorum. Herkesin günde 2 sayfa yazı yazmaya gücü yeter. Mutlaka yazın. İlla edebi bir metin olması şart değil. Başınızdan geçenleri yazın, sevdiklerinizi, sevmediklerinizi yazın. Söz uçar, yazı kalır. Arapça ve Almancada da yazının önemine ilişkin atasözleri görürüz. Kur’an-ı Kerim’de de yazı, sembolik bir üslupla anlatılmıştır” dedi.
TÜRK ENDÜSÜLÜS’Ü OLMASIN
Nureddin Topçu’nun öğrencisi olduğunu ve O’ndan çok şey öğrendiğini belirten Sılay, Endülüsü’ün ise İslam medeniyeti açısından büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. Sılay, zamanla Endülüs’teki İslam izlerinin silinmeye başladığını belirterek “Türkiye’de bir Türk Endülüsü yaşanmaması için milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
ATIF HOCA, ÖNEMLİ
BİR ŞAHSİYET
İskilipli Atıf Hoca’nın kemiklerini DNA testi yöntemiyle ve uzun süren uğraşlar neticesinde bulduğunu belirten Sılay, “İskilipli Atıf Hoca, Anadolu’nun Müslüman kimliğini korumasında önemli şahsiyetlerden birisidir” ifadelerini kullandı.
Konferanstan önce Veyselkarani Karaer Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirirken Behlül Beşen ise Endülüs ile ilgili bir şiir okudu. (Kocatepe)