Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlerin 4’te biri işsiz – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl
Gençlerin 4'te biri işsiz

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, Türkiye’nin işsizlik sorunu ile karşı karşı olduğunu belirterek, “Şubat 2017’de işsiz sayısı 3 milyon 900 bin kişiye ulaştı. Bunlara bir de iş aramayı bırakanları eklediğinizde, ülkemizdeki işsiz sayısı 7 milyon kişiyi geçiyor. Gençlerin arasında işsizlerin oranı yüzde 23,3. Kadınlarımızda da bu oran yüzde 26,6’ya çıkmış durumda. Geçen yıldan bu yıla işsizlik oranı ve işsiz sayısı arttı. Yükseköğrenim görmüş kişiler arasında işsizlik oranı da yüzde 10 dolayında. Türkiye’de kalıcı istihdam ve büyüme için inşaat yerine sanayi ve tarıma yönelik bir yatırım potansiyelinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Türkiye’nin üretime dönük bir yatırıma ihtiyacı vardır. Bunun temel yolu, üreticinin kendini güvende hissetmesidir. Üretici, kendini hukuk ve demokrasinin işlediği bir ülkede kendini güvende hisseder” dedi.
10 YILIN EN YÜKSEK ENFLASYONU
Türkiye’de son 10 yılın en yüksek enflasyonunun görüldüğünü hatırlatan Demirkırkan, “Hukukun işlemediği, tek kişinin ağzından çıkan her sözün emir kabul edildiği, adaletin işlemediği, Kanun Hükmünde Kararnameler’le insanların mallarına el konulduğu bir tabloda kim, neden ve nasıl yatırım yapacak? İşsizlik nasıl önlenecek? Can güvenliği yoksa orada istikrar olmaz, huzur olmaz, güven olmaz. Türkiye’nin hukuk düzenine ve demokratik düzene geçmesi gerekiyor. Olağanüstü Hal uygulamasının kaldırılması ve adaletin herkes için eşit uygulanması gerekiyor. 15 yıldan beri bu ülkeyi yönetenler, gençlerine, kadınlarına iş imkanı sağlayamıyorlarsa o koltuğu bir an önce bırakmak durumundadırlar. AKP’li Cumhurbaşkanı, Türkiye’de 3 milyon Suriyeli olduğundan bahsederek onların eğitimden sağlığına kadar her ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Suriyelilere iş vermekten söz edilmesi bu ortamda milletle, gençlerle ve kadınlarla dalga geçmekten öte bir şey değildir. Enflasyon, 2 haneli rakamlara alıştı. Ekim 2008’den bu yana en yüksek enflasyonumuzu yaşıyoruz. Bu artış devam etme eğiliminde. Buna da dur demenin vakti geldi” ifadelerini kullandı.
HUKUK SİYASALLAŞTI
Ülkede adalet ve hukuk mekanizmasının siyasallaştığına dikkat çeken Demirkırkan, “Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun seçimleri başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tabloya baktığımızda adaletin tek adamın tekeline girdiğini görüyoruz. Bundan sonra herkes Adliye’ye değil, AKP’nin il ve ilçe başkanlıklarına başvuracaktır” dedi.

 

BELEDİYE’YE ELEŞTİRİ
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, İkinci Dmlupınar Caddesi’ne neden asfalt döküldüğünü, parke taşlarından neden vazgeçildiğini sordu. Demirkırkan, “Sayın Belediye Başkanımız’ın daha önce defalarca ifade ettiği YÜNTAŞ’a bağlı parke fabrikasının çalışmaya başladığı, çok kaliteli parke taşlarla Afyonkarahisar’ın yollarının döşeneceği belirtilmişti. İkinci Dumlupınar Caddesi’nde bu parkelerle döşenmişti. Bu parkeler söküldü, yerine sıcak asfalt yapıldı. Mecidiye’de de aynı sorunla karşılaştık. Vatandaşımız ‘Belediye’nin parası bu kadar çok mudur, en iyi malzemelerin kullanılarak yapıldığı taşlar, neden söküldü ve asfalta dönüldü’ diyorlar” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti