Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genel Müdür’den “organize” eleştirisi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Genel Müdür'den "organize" eleştirisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlükleri ile Bağlı ve İlgili kuruluşların katıldıkları 2012 yılı 4. çeyrek 5. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk’ün başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, İscehisar’daki Mermer Organize Sanayi Bölgesi ile Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi’nin yeteri kadar kullanılmadığını söyledi

İllerin Sanayi Envanterinin Güncellenmesi, Geliştirilmesi ve Bölgesel Aktörlerle işbirliği zeminin tartışılması ana temalı toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, Afyonkarahisar, Antalya, Isparta, Burdur, Konya ve Denizli illerinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürleri, bu illerin KOSGEB ve TSE Temsilcileri, AKÜ öğretim görevlileri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, sanayici ve işadamları katıldı. Toplantı, Koordinatör İl Müdürü olan Isparta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Albayrak’ın konuşması ile başladı.
“ACI BİR MANZARA”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ise İscehisar’daki Mermer Organize Sanayi Bölgesi ile yine İscehisar’daki Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi’nin yanlış kullanıldığını kaydetti.
Öztürk, “Yolda gelirken İscehisar Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi, Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi çok uzun yıllardır emek verdiğimiz projeydi. İscehisar Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi, 4 yıldan bu yana parsellerin 3’te 2’si boş durumda. Yatırım yapanların sayısı çok az. Yolun kenarında İscehisar’dan bu tarafa gördüğüm manzara çok acı. Çok küçük parseller ve sağlıksız ortamlar içinde yolun sağı ve solunda mermer fabrikaları yapılmış, mermer işleme tesisleri açılmış. Neden bunlar Organize Sanayi Bölgesi’ne yönlendirilemez, bunu merak ediyorum” dedi.
20 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Yerel yöneticilere seslenen Öztürk, “Yerel yöneticilerin dikkatini çekmek istiyorum. Buralar Belediye hudutları içindeyse Belediye yöneticilerimizin, Belediye hudutları dışındaysa İl Özel İdaresi yöneticilerinin dikkatlerini çekmek istiyorum. 20 milyon liranın üzerinde yatırımını gerçekleştirdiğimiz İscehisar Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi’nin de bugün itibariyle yüzde 40 civarında doluluk oranında olduğunu gördüm. Bunların bir kısmının da meslekle ilgisi olmayan kişiler tarafından işgal edildiğini gördüm. Mermerciler için yaptırılan bir Küçük Sanayi Sitesi’nde ekmek fırınının olduğunu, farklı meslek teşekküllerinin olduğunu gördüm. Buna çok üzüldüm. Bu sanayi sitesinin temelinden sonuna kadar inşaatında bulundum” diye konuştu. (Kocatepe)

AKÜ, üzerine düşeni yapıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlükleri ile Bağlı ve İlgili kuruluşların katıldıkları 2012 yılı 4. çeyrek 5. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite olarak Teknoloje Geliştirme Merkezi kurduklarını belirttİ. Solak, “Valiliğimiz, Üniversitemiz ve Ticaret ve Sanayi Odamızın birlikteliğinde ve KOSGEB’inde destekleriyle ana binamızı bu tip çalışmalara ayırdık. Belli sayıda ofisimiz, işliğimiz ve seminer salonumuz, elektriği, suyu, telefonu, internet bağlantısı ve güvenliğine kadar her şeyi ile faal durumdadır. Bunu şunun için söylüyorum, üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Merkeziyle Afyonkarahisar İlinde bu çalışmaları başlattı. İkinci hamle olarak yine 2012 yılı başında Teknoparkı kurma ve kamuoyuna mal etme çalışmalarımız başlamıştı. Ama Vor istasyonunda belli bir başarı sağlayamadığımız için, değişikliğine ya da yeni yapılanmaya ilişkin izin alamadığımız için şu anda Teknopark yerini yeni belirledik ve yakında çalışmaları başlatacağız. Sanıyorum 1 yıl içerisinde de Teknopark çalışmalarımız belli bir düzeye gelecek” dedi.
Açılış konuşmalarının sonunda söz alan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Merkez ve Taşra teşkilatı arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması, Bakanlıkça sunulan hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve kalitesinin arttırılması, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlerinin görev alanına giren konularda bilgilendirilmesi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması, İl Müdürlüklerinin sorunlarının tartışılması ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin üretilmesi amacıyla 5. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısının ilimizde yapıldığını belirtti.
Vali Yardımcısı Ertürk, ilimizdeki Organize Sanayi Bölgelerinin son durumunun gözden geçirilerek işlevselliklerinin masaya yatırılacağını belirtirken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a AKÜ olarak ilimiz sanayisine yaptıkları destekler, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk’e de bu toplantının ilimizde yapılması nedeniyle teşekkür ederek, toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
Daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlükleri ile Bağlı ve İlgili kuruluşların katıldıkları 2012 yılı 4. çeyrek 5. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısının gündeminde bulunan konuların görüşülmesine geçildi. (Kocatepe)