Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

GERİYE HİZMETLER VE ANILAR KALDI

Afyonkarahisar eski valilerinden Ahmet Özyurt’un vefatı birçoğumuzu anılara götürdü. Önceki valilerimizi de tanıyor olsak da meslek hayatımızda mesai paylaştığımız ilk valimiz Yahya Gür olmuştu. Yahya Gür Dinar depremi sonrası ilimizdeki gö-revinden alınmış, sonra kendisi Ankara Valisi olmuştu. Afyonkarahisar’a ise Vali olarak Ahmet Özyurt atanmıştı. Depremin yaralarını sarmak Özyurt’a nasip olmuştu.
1995 ile 2003 yılları arasında Afyonkarahisar Valiliği gö-revinde bulunarak ilimizde en uzun süre görev yapan valilerden birisi olma ünvanı kazanan Vali Ahmet Özyurt görev süresi boyunca Afyonkarahisar’daki okullaşma hizmetleri başta olmak üzere bir çok önemli yatırıma imza atmıştı. “Ankara’dakiler beni burada unuttu” esprisini sıkça yapan Vali Özyurt’un, Afyonkarahisar’a olan bağını herkes bilir.
1945 yılında Karaman/Ermenek’te doğan Ahmet Özyurt Afyon Valiliği’nin ardından 2003’te Tekirdağ Valiliği’ne atanmıştı. Emekli olan Özyurt, evli ve 2 çocuk babasıydı. Vali Özyurt’un kızı Özlem Özyurt, eşi ile birlikte Azerbaycan’daki menfur bir olaya kurban gitmiş, ailesi tarafından limizde Özlem Özyurt adına bir okul yaptırılmıştı. Afyonkarahisar’da büyük izleri olan merhum Vali Ahmet Özyurt’a Allah’tan rahmet diliyor, bugün sözü kelimeler yerine, fotoğraflarla anılara bırakıyoruz. İşte sayfamızdaki yerimizin aldığı kadarıyla Vali Ahmet Özyurt’un ilimizde bıraktığı izlerden sadece bir kaçı:

 

Merhum Vali Ahmet Özyurt’un Afyonkarahisar’daki en büyük izi “Eğitim seferberliği” olmuştu. Şehrimizin tüm hayırseverleriyle tek tek irtibat kurmuş, “Bir derslik de sen yap” kampanyası ile Afyon’un okul ihtiyacının giderilmesinde öncü olmuştu. Bu fotoğraf karesinde Vali Özyurt’un kampanyasına destek sağlayıp, okul yapımı üstlenen hayırsever büyüklerimiz yıkılan Valilik binası önünde görülüyorlar. Allah ölenlere rahmet eylesin, kalanlara sağlık selamet diliyoruz.

MHP iktidar ortağı iken Afyon’da yerel seçimlerin galibi de MHP idi. O dönemki Belediye Meclis üyeleri, dönemin Başbakan Yardımcısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Vali Ahmet Özyurt ile birlikte eski Belediye Meclis salonunda görülüyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, Afyon’a ziyarette bulunmuş, dönemin Valisi Ahmet Özyurt tarafından Valilik makamında ağırlanmıştı.

Yıl 1998… Cumhuriyetimizin kuruluşunun 75’inci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş. Ön safta Vali Özyurt, Belediye Başkanı Erdal Akar, Milletvekili Osman Hazer var. Diğer tanıdıklarınızı siz sayın artık…

O dönem TEMA Vakfı öncülüğünde ağaçlandırma seferberliği vardı. İlin dört bir yanında her gün fidan dikim törenleri yapılıyordu.

Bugün 20’inci yılına ulaşan Klasik Müzik ve Caz Festivalleri de Ahmet Özyurt zamanında başlamıştı.

Bugün Antalya-İzmir kavşağında bulunan ve amacına pek de ulaşamamış olan Zafer Panaroması projesi ilk kez o günlerde gündemimize girmiş, hazırlanan proje maket üzerinde Vali Özyurt tarafından böyle tanıtılmıştı.

Vali Ahmet Özyurt Afyon’dan Tekirdağ’a atandığında bir sevgi yumağı ile uğurlanmıştı yıkılan Valilik binası önünden.

Eski Doğumevi hastanesi yanında bulunan bugünkü Sağlık Müdürlüğü binasının temelini atmak Özyurt’a nasip olmuştu.

Afyonspor’un batışlı-çıkışlı yılları. Bugünkü 27 Ağustos İlkokulu binasında yapılan Afyonspor kongresine katılanlar görülüyor.

Dönemin il protokolü bir Zafer Haftası töreninde Utku Anıtı önünde görülüyor.

Afyonkarahisar Valiliği personeli Vali Ahmet Özyurt ile birlikte Polisevi binası önünde

Dönemin MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan Bayındırlık Bakanı olmuş ve Afyonkarahisar’a Bakan olarak ilk ziyaretinde bulunuyor. Protokol Valilik’ten Belediye’ye geçiş yapıyor.

 

Yine bir bayram töreni ve bugün anılarda kalmış olan Atatürk Stadı’nda dönemin protokol üyeleri

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER