Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gezi 15 Temmuz’un ilk adımıydı”

“Gezi 15 Temmuz’un ilk adımıydı”
“Gezi 15 Temmuz’un ilk adımıydı”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda her hafta Salı günü düzenlenen mutad basın toplantısı dün partide gerçekleştirildi. Toplantı AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in Başkanlığı’nda yapılırken İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken de toplantıda hazır bulundu.
BAYRAMA KADAR
ZİYARETLER SÜRECEK
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, mübarek Ramazan ayının Âlemi İslam’a hayırlı olmasını diledi. Ramazan ayını AK Parti teşkilatları ve Belediye Başkanlığı olarak çok iyi karşıladıklarını belirten Yurdunuseven, çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Belediye tarafından mahalle iftarları yapıldığını ve çadırlar açıldığını belirten Yurdunuseven; “Biz de il teşkilatı, kadın ve gençlik kolları olarak Ramazan ayına has ziyaretlerimize başladık. İnşallah Ramazan Bayramına kadar da bu ziyaretlerimiz devam edecek” dedi.
YENİ MYK HAYIRLI OLSUN
Önceki gün AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığında yeni Merkez Yürütme Kurulu oluşturulduğunu söyleyen Yurdunuseven; “Yeni Merkez Yürütme Kurulunun tekrar milletimize, devletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Daha önce Milletvekilimiz Ali Özkaya Disiplin Kurulu Başkanı iken şimdi yine kurulun üyesidir. Yine Milletvekilimiz Hatice Dudu Özkal MKYK Yedek 15’nci üyedir. Bunları da tekrar tebrik ediyoruz. Yeni MYK’nın hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
 “GEZİYİ TALTİF EDENLERİ
ESEFLE KINIYORUM”
Gezi Parkı olaylarının yıldönümü arifesinde ana muhalefet partisi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı “bir nevi kutlama” mesajını esefle kınadığını söyleyen Yurdunuseven; “Kılıçdaroğlu’nun mesajını esefle kınıyorum. Bir defa Gezi’nin ne amaçla yapıldığı belliydi. Bugüne kadarki süreçte Gezi Parkı olayları 15 Temmuz darbe kalkışmasının ilk adımlarından bir tanesiydi. Akabinde 17-25 Aralık 2013 tarihinde yaşananlar var. Daha sonraki faaliyetler ve en son geldiğimiz nokta 15 Temmuz 2016 tarihinde bu milleti ve bu devleti yok etme girişimidir. Gezinin ne olduğu, maksadın birkaç ağaç olmadığı ortadadır. Hatta sözde bir sanatçının beyanında ‘Hala anlamadınız mı?’ demek istediğinin ne olduğunu 15 Temmuz tarihinde anladık. Dolayısıyla biz bu geziyi taltif edenleri oraya gönderme yapanları esefle kınıyorum. Netice halkın imhası, devletin yok edilmesiydi” ifadelerini kullandı.
“BENCE CEZA ALMALI”
Serban beldesinde Kazım Özer Ortaokulu’nda Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni tarafından bir öğrencinin dövülmesi olayını gazetede okuduğunu belirten Yurdunuseven şöyle konuştu: “Bir öğrencinin bir eğitimci tarafından darp edilmesi hiç hoş karşılamıyoruz. Bunu da şiddetle kınıyorum. Maksat eğitim ise eğitim darp, cebir ve şiddetle olmaz. Önce insanlarımızı eğitmemiz lazım. Önce burada o öğretmeni eğitmemiz lazımdı. Yanlış yapılmış. Bence gerekli cezayı almalıdır”
DİYANETE BÜYÜK
GÖREV DÜŞÜYOR
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasından ders alınması gerektiğini, FETÖ’nün din adı altında ortaya çıktığını belirten Yurdunuseven şunları söyledi: “Din adı altında ortaya çıkan FETÖ devlete hükmetmeye kalktı. Cemaat ya da grupların maksadı devlete hükmetmekse buna dikkatle yaklaşıp, tedbir alınması lazımdır. Ama bilindiği üzere Türk Milletinin bir hasleti, Peygamber (SAV) ve Allah sevgisi çok yüksektir. Dolayısıyla bu milletin içerisinde tarikatların da bir yeri var. Her tarikata da ‘tu kaka’ demek bana göre yanlıştır. Bana göre görevin en büyüğü Diyanet İşleri Başkanlığına düşüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı daha mutedil, daha temkinli ama her kesime de hitap edip onları da kontrol edebilecek nitelikte bir çalışma yapmalıdır kanaatindeyim. Bu bir gerçek yadsınamaz. Ama devlete kast varsa buna dikkatle yaklaşmak lazım. Diyanet İşleri Başkanlığının buna gerekli tedbirleri alması gerektiği kanaatindeyim.”
“İÇERİDE HALA
FETÖ’NÜN YAPISI VAR”
İbrahim Yurdunuseven, FETÖ nedeniyle cezaevine girenlerle ilgili kendilerine ulaşan haberlerde “içeride hala bir yapı” olduğu bilgisini edindiklerini açıkladı. Yurdunuseven; “İçeride hala daha bir yapı var. Bu yapı korunmaya çalışılıyor. Bunlar dualarla ve günlerle yapılıyor. Bilindiği üzere hep bir gün veriliyor. 15 Mart, 15 Nisan, 30 Mayıs deniliyor. İçerideki insanları motive etmek için gün verilip duruyorlar. Dışarıdan anladığımız kadar içeriye yönelik bir motivasyon var. FETÖ’nün din ile İslam ile ilgisi yok. Bu durumun içeride ki insanlara iyi bir şekilde anlatılması lazımdır. Gerçek İslam’a dönmeleri için bu insanlara durum bir şekilde anlatılmalıdır” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

TEKLİF: ZAFER VE 15 TEMMUZ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle stadyumlardaki Arena isminin kaldırılacağını dile getiren İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar stadyumunun da Afyon Arena olarak anıldığını kaydetti. “Afyonkarahisar pek çok şeyin baş şehri” diyen Yurdunuseven; “İlimize termalin, mermerin, lezzetin baş şehri diyoruz. Aynı zamanda zaferin de baş şehri diyoruz. Bu nedenle eski ismi Arena olan stadyumumuza Zafer Spor Kompleksi ismi verilmesi yönünde bir beyanda bulunmak istiyorum. Tabi içerisinde zaferin bir parçası olan Kocatepe gibi Dumlupınar gibi salonlara isimler verilebilir. Bu arada 15 Temmuz’u da unutmamak gerektiği kanaatindeyim. Stadyumda özellikle futbol sahasının 15 Temmuz Şehitler Stadyumu olarak anılmasını kompleksin de zafer kompleksi olarak anılmasını teklif ediyorum. Bu konuda anket çalışması yapılabilir. Birkaç teklif var. Bu konuda halkımızın dediği esastır. Çoğunluk ne derse başımızın üzerindedir” şeklinde konuştu.