Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gezilerde Alan Kılavuzu şart – Kocatepe Gazetesi

Gezilerde Alan Kılavuzu şart – Kocatepe Gazetesi
Gezilerde Alan Kılavuzu şart

Anıt ve şehitliklerin bağlı olduğu Başkomutan Tarihi Milli Parkı resmi Alan Kılavuzu-rehberi Hasan Özpunar, “Afyonkarahisar adeta bir şehitler ve şehitlikler diyarı. Gerek 1874 rakımlı Kocatepe gerekse savaşın geçtiği yerlerde bulunan Yzb. Agah, Çiğiltepe,Büyük Taarruz,Yıldırım Kemal ve Dumlupınar civarındaki anıt ve şehitlikler ilgili yasa ve yönetmelikler gereği resmi alan kılavuzu alınarak gezilebilir. Özellikle okul gezilerinin başladığı bugünlerde bizim okul yöneticilerinden ricamız öncelikle çocuklarımızın Milli Mücadelenin büyüklüğünü, önemini kavramaları amacıyla Afyonkarahisar’da bulunan savaş alanlarına, şehitlik ve anıtlara gezi düzenlemeleri. Zira çocuklarımız öncelikle ilimizi, tarihi ve kültürel değerlerini tanımalılar. Bunu yaparken de profesyonel Alan Kılavuzu-rehber almaları onlar için faydalı olacaktır” dedi.
DÜZGÜN VE DOĞRU
BİLGİ EDİNİLMELİ
Alan Kılavuzları’nın gezileri daha anlamlı kılacağını vurgulayan Özpunar, “Başkomutan Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları  olarak gayemiz  kimsenin  ilimizdeki anıt ve şehitlikleri gezmesine engel olmak değil sadece Milli Mücadeleye tanık olmuş  bu toprakların belli bir düzen dahilinde  Alan Kılavuzu alınarak düzgün, doğru rehberlikle gezilmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
 Gezi düzenleyen okullarımızın ve seyahat firmalarının anıt ve şehitliklere yapacakları gezilerde resmi işlemleri yerine getirerek alan kılavuzu almalarının yasal bir zorunluluk olduğunun altını çizen Özpunar aksi durumlarda, gerek seyahat firmasının gerekse ilgililerin cezai müeyyide ile karşılaşabileceklerini söyledi.
İlgili yönetmeliğe göre ‘korunan alanlara gelen grup halindeki ziyaretçiler veya acenteler etkinlik için Alan Kılavuzu almak zorundadırlar’ şeklinde hüküm olduğunu belirten Özpunar, Kılavuz almadan gezi organize eden okul, kurum ve acentelerin ilgili yönetici ve personellerinin bu hüküm uyarınca Milli Parklar Müdürlüğü veya Alan Kılavuzları ile irtibata geçmeleri gerektiğini söyledi.