Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gidilen yol, yol değil”

DP Afyonkarahisar İl Başkanlığının

DP Afyonkarahisar İl Başkanlığının 12. olağan seçimli genel kurul toplantısı 28 Ocak Cumartesi günü Derya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek aday olarak seçime katılan mevcut İl Başkanı Gürcan Şensoy ve listesi göreve seçildi.
İLK ÖNCE DİVAN BELİRLENDİ
Demokrat Parti (DP) Genel Kurul Toplantısı Başkanlık Divanı DP İstanbul İl Başkanı Adem İpek’in başkanlığında; DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, DP Isparta İl Başkanı Selçuk Özkan, DP Ankara İl Başkanı Bahadır Ulusoy, MKK Üyesi Durmuş Ali Garip, DP Bilecik İl Başkanı Sezai Balta’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının faaliyet raporu okundu. Rapor oybirliği ile kabul edildi.
ÜÇ AYDA VATAN SAHİBİ OLACAĞIZ
Toplantının açılış konuşmasını DP İl Başkanı Gürcan Şensoy yaptı. DP’nin Türkiye’nin önünü açan parlamenter sistemi Türkiye’ye getiren 1946 misyonunun temsilcileri olarak bir kongre icrası için toplandıklarını söyleyen Şensoy; “Memleketimizin bugün içerisinde bulunduğu sanki bir deli gömleği giydirilmek istenen bir durumda DP olarak tekrar yeniden milletin egemenliğini bu ülkeye hakim kılmak üzere tüm teşkilatlarımızla çalışıyoruz. Söz odur ki bugün Türkiye’nin üzerinde içte ve dışta oynanan oyunlar ülkemizi bölmek üzere planlanmış bir oyundur. Doğuyor, büyüyor ve bir iş sahibi oluyoruz. Bir araba almak için 10 yıl çalışıyoruz. Bir ev sahibi olmak için 30 yıl çalışıp emek veriyoruz. Öyle bir durumdayız ki önümüzde sadece 3 ayımız var. Bu üç ayda ne mi yapacağız? Vatan sahibi olacağız. Bugün hiçbir denetime tabi olmadan Türkiye’yi yönetmek isteyenler karşımıza dikilmişler Türkiye’yi tek adamlık sistemine götürmeye çalışmaktadırlar. Onun için önümüzdeki üç ay içerisinde inşallah çalışarak vatanımıza sahip çıkacağız. Tek adamlığa dur diyeceğiz” dedi.
MİLLET YILLAR ÖNCE SERV’İ YIRTTI
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal toplantının son konuşmasını yaptı. Türkiye’nin can yakıcı pek çok meselesi bulunduğunu belirten Uysal, her saatte ulusal düzeyde yayın yapan medyada perdelenme gayretine inat millet kürsüsünde milletin gerçek gündemini konuşmaya niyetli olarak toplantıda olduğunu söyledi. Milletin gerçek gündemini konuşmak niyetinde olduğunu vurgulayan Uysal; “Çok uzun süredir meselelerini demokratik kanallara aktarmakta yetersiz kalan, çok uzun süredir meselelerini hukuki kanallara aktarma da aciz kalan bir siyasi sürecin içerisinde Türkiye bugün bambaşka zorluklarla ve dayatmalarla karşı karşıyadır. Bu zorluklar ve dayatmalar içerisinde herşeye rağmen bulunduğu coğrafya da kendi kaderini kendisi çizememiş devletler topluluğunun olduğu bir coğrafya da kendi dışında bundan bir asır evvel dayatılmış Serv gömleğini yırtmış bir ülke olarak kendi doğduğu topraklarda irade koyarak topraklarımızı geri almış bir milletiz” diye konuştu.
ÖZGÜRLÜK VE GÜVENİN
KIYMETİ BİLİNMELİ
“Bugün birileri bu büyük Cumhuriyetin tarihini 3 Kasım 2002’den başlatabilir. Ama onlara hatırlatmak isterim ki sırtınızı dayamanız gereken bu büyük tecrübeyi ve tarihi yadsıdığınız için Türkiye’yi 2016 Temmuzunda bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya bıraktınız” diyen Uysal; “Bugün ülkenin üzerine kurulduğu temel değerleri, prensipleri, idealleri bir var olma, yok olma çizgisinden çıkarak gelmiş, 1912 ile 1922 arasında sağlıksız bir savaş kuşağı içerisinde şairin tabiriyle ‘Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader’ dediği gibi böyle bir kıskaç içerisinde yoğurula yoğurula bugünlere kadar gelmişiz. O nedenle buradan çağrım; Ayyıldızlı bayrağın her birimize bahşettiği özgürlüğün, güvenin, refahın kıymetini bilmektir. Sadece namusu ile bu ülkede yaşayanlar için demiyorum. Bu ülkeyi bir yıkım mühendisliği içerisinde yıkmaya çalışanlara da onlara da söylüyorum. Bu gerçeğin kıymetini güneyimizde yaşanan iç savaşlara baksak huzursuzluklara baksak kıymetini anlayabiliriz. Sadece ve sadece Irak’ta ve Suriye’de yaşananların aynasında bulunduğumuz ülkenin Anadolu ve Trakya coğrafyasının manasını bu toprağın üzerinde yatan ve bu toprağı bizlere bahşeden, sadece üzerinde yatanları değil, binlerce kefensiz şühedası ile beraber değerlendirdiğimizde bu gerçekle hepimiz kifayet edebiliriz” ifadelerini kullandı.
“MİLLET PEK ÇOK SIKINTI YAŞIYOR”
Ülke nimetlerini külfetleriyle beraber ortak paylaşarak bugünlere gelindiğini söyleyen Uysal şöyle konuştu: “Kıt kanaat imkaların olduğu dönemlerde büyük sıçrama hamlelerinin altına imza atmış bir hareketin sahibi olarak söylüyoruz; O gün Türkiye’nin nüfusu ile, alt yapısı ile, okumuş insanlarıyla genç nüfusu ile sınırlı imkanları varken Türkiye’nin üretim alt yapısını kurmuş olmamıza rağmen bugün Türkiye maalesef küreselleşen imkanlarda daha büyük potansiyellere sahip olabilecekken maalesef beraberinde uygulanan 13 yıllık siyasetin eseri olarak bir sanal refahın tüketildiği dönemin sonunda beraberinde milletimizin de pek çok iktisadi sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bir kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye ile ilgili değerlendirmesini açıkladı. Bundan birkaç yıl evvel aliyyül ala ile Türkiye’nin notu yükseldiğinde kabul edenler millete pempe tablolarla pazarlayanlar daha evvel yaptıkları gibi yeniden Türkiye’de bir uluslararası kumpasın bu kredi derecelendirme kuruluşlarını yönlendirdiklerini siyasi tez haline getirerek milletimizin gerçeklerini görmesini engellemeye çalışacaklardır. Bende buradan söylemek isterim; Nasreddin Hoca’ın diyarı Akşehir bizim neredeyse ilçemiz sayılır. Yakın bir bölgemiz. Hani Nasreddin Hoca’nın güzel deyişi ile ‘Bunlar kazanın doğurduğuna inanıyorlar, öldüğüne inanmıyorlar’ Bu kuruluşlar Türkiye’nin notunu arttırdığında inanıyorlar, notu düşürdüklerinde kabul etmiyorlar.”
“REJİME SAHİP ÇIKTIK”
Doğruya doğru yanlışa yanlış deme bilinciyle tekliflerin kinden geldiğine bakmaksınız, icraatların kimden geldiğine bakmadan milletin vicdan ve akıl hizasında durmaya gayret gösterdiklerini belirten Uysal şunları söyledi: “Yeri geldi Türkiye’nin terörle mücadelesinde bu iktidara desteklerimizi beyan ettik. Yeri geldi bugün Fırat Kalkanı harekatıyla Türkiye gibi Cumhuriyet kurulduğu andan itibaren Türk dı�� politikasının standart hedefleri içerisinde kendi coğrafyasında hiçbir iç çatışmaya taraf olmamayı kendi önceliği haline getirmiş olmasına rağmen ülkemizin birliğini, beraberliğini ve milli güvenliğini orta ve uzun vadede etkileyebilecek bu tür hadiselerin önünü alabilmek için iktidarın ve TSK’nın harekatı icrasına desteklerimizi beyan ettik. Türkiye 15 Temmuz’u yaşadı. 15 Temmuz gibi tarihimizde pek çok ara dönem, darbe dönemleri, askeri dönemler ve müdahalelerin arkasından unuttuğumuzu zannettiğimiz kara günlerimize, kara aylarımıza, kara yıllarımıza bi başka kara gün, kara ay, bir başka kara yıl eklenmesin diye mücadele ettiğimizde ‘devleti ele geçireceğiz’ diye yola çıkanların yardımıyla bir gece Türkiye yeniden bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. O anda çıkıp dedik; Türkiye’nin demokrasi ve hukuk rejimini sahiplenmek birinci önceliğimiz diyerek destek beyanlarımızı açıkladık.”
“GİDİLEN YOL YOL DEĞİL”
Günümüzde iktidara karşı olanların sağda ise FETÖ’cü, sol cephede ise terörist olarak yargılanma fırsatına imkan tanındığından yakınan Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Bizler de dahil olmak üzere, bu çatı altında yaşanlar bu ülkenin kötülüğünü istemezler. O nedenle en küçük eleştiriyi, en küçük tehditi varlık yokluk meselesi haline getirirseniz Türkiye’de bir tartışma alanını ortadan kaldırırsınız. Demokrasinin özünde biliyoruz ki açıkça eleştirme hakkı vardır. Maalesef Türkiye bugün demokrasinin asgari şartlarından bile yoksun şekilde belki kaderinin fetret dönemlerini geride bırakmış bir millet olarak en kritik oylamasını yapacağı bir referandum arifesindeyiz. Türkiye çok uzun süredir devlet içinde ki tartışmaları bitiremedi. Demokratik bir devlet anlayışından ziyade bir parti devletine dönüştürme gayretiyle ölçüyü liyakat esaslı olmaktan çıkarıp sadece kendilerine siyasi manada sadakat esası ortaya koyunca görüldü ki gidilen yol yol değil.”
ŞENSOY BAŞKAN SEÇİLDİ
Gürcan Şensoy’un İl Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyelikleri; Asuman Umut, Mahmut Tosun, Polat Yılmaz, A. Faik İntepe, Barbaros Çil, Tevfik Yumlu, Hüseyin Uzun, Hayati Dertli, Mehmet Mercan, Ahmet Acar, Şükrü Girişgin, Beytullah Özceylan, S. Selçuk Sipahigil, Rıdvan Birgül’den oluştu. Disiplin kurulunda ise; Dündar Hatipoğlu, Lütfü Hasçelikoğlu, Salih Sert, Bekir Kaya, Yasin Erzincanlı, Mehmet Bangir, Hasan Aydoğdu, Balı Yağız, Eşref Altıntaş yer aldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti