Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gidişat düzeltilmezse millet gereğini yapar”

“Gidişat düzeltilmezse millet gereğini yapar”
“Gidişat düzeltilmezse millet gereğini yapar”

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, dün partide düzenlediği basın toplantısında yerel ve genel gündemi değerlendirdi.
“BİTİŞ NEDENLERİ BELLİ”
Mehmet İnkaya, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonrası yeni bir döneme girildiğini artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi. 23 Haziran’da İstanbul da yenilenen Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin Türkiye de bir dönüm noktası olacağını ifade eden İnkaya, “Tarihte gördüğümüz gibi devirler vardır gelirler, yaşanır ve biterler. AKP’nin de devri bu seçimlerde bitti. Bitişe sebep, vatandaştan çok fedakârlık beklenmesi olmuştur. Terör olayları iktidara geldiklerinde sıfır düzeylerinde iken artarak devam etmiştir. Terörü durdurmak için ayrılıkçı, bölücü guruplara tavizler verilmiştir. ‘Açılım’ adı altında verilen tavizlerin bölge halkınca silahla kazanılmış hak zannedilmesi, tarikat, cemaat, v.b guruplara verilen tavizler. Bu tavizlerin, cemaat elamanlarınca ‘kendilerinden olduğuna inandıkları’ iktidardan güç alarak keyfi davranışlar sergilemeleridir.” dedi.
“MİLLİLİK IRKÇILIK GİBİ AŞAĞILANDI”
Bittiğini ileri sürdüğü AK Parti iktidarı devrinin bitiş nedenlerini sıralayan İnkaya, “Ekonomide plansız yapılan işler, kamu kurum ve kuruluşlarında yeterince denetim yapılmayışı, yapılan denetimlerinde sonuca ulaştırılmamasıdır. Partili bürokratları koruma altına alayım derken kurumlarda denetimsizliğin, lakaytlık doğurmasıdır. Eğitimin millilikten uzaklaştırılıp sadece dini olmasına çalışılması, milliliğin ırkçılıkmış gibi, aşağılanması nedenler arasındadır. Ciddi, kararlı, vakur, mantıklı bir dış politika yürütülememesidir. Örneğin; Irak, Suriye, Libya, Mısır, Yemen gibi ülkelerin iç işlerine fazla karışılmasıdır. Hiç ihtiyaç yokken, Suriyelilerin ülkeye alınmaları, denetimsiz dolaşmalarıdır. Bütün bunlar iktidarın İstanbul’da, Ankara’ da, İzmir’de, Antalya’ da, Mersin’de, Adana da Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını kaybetmesinin nedenidir.” diye konuştu.
“MİLLET UYANDI HAKKINI ARIYOR”
Büyük ölçekli illerde yaşayan seçmenin ekonomik zorlukları fazlasıyla yaşayıp, terörden çok canı yandığını kaydeden İnkaya, “Yerel seçim sürecinde bu illerde ki seçmenler çocuğunun eğitim geleceğinden kaygılanmış, Suriyelilerin durumuna üzülmüş iktidara dersini vermiştir. Artık ’Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. AKP Hükümeti bundan sonra yaptığı icraatlara dikkat etmek zorundadır. Bu seçimler iktidar için sonun başlangıcıdır. Millet uyanmıştır. Hakkını aramasını bilmektedir. Bu keyfiliğe bu kibre bir dur demiştir. Eğer AKP mahalli seçim sonuçlarından bir ders çıkarmazsa önümüzdeki ilk seçimde AKP’nin defterini dürecektir.” şeklinde konuştu.
“HÜKÜMET GİDİŞİ DÜZELTMEZSE
 MİLLET GEREĞİNİ YAPACAK”
“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyen İnkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milliyetçiliğimize hakaretler edilmeyecek. Rejim tartışılmayacak. Cemaat, vakıf, dernek v.b guruplar daha az desteklenecek. Abdullah Öcalan denilen bebek katilinden medet umulmayacak. Abdullah Öcalan denilen caninin zannedildiği gibi etkili bir varlık olmadığı unutulmayacak. Eğitim almış görevini layığıyla yapan kamu görevlileri dövülüp aşağılanmayacak. Oy uğruna göz yumulan kanunsuz, disiplinsiz işlere, müsaade edilmeyecek. Daha neler. Millet tarafından uyarılan bu AKP hükümeti, gidişini düzeltmezse Yüce Millet ilk seçimlerde gereğini yapacaktır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi