Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Giresunlular Şehitliği’ni herkes görmeli” – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi’nin MHP’li
“Giresunlular Şehitliği’ni herkes görmeli”

İl Genel Meclisi’nin MHP’li üyesi Haydar Serdaroğlu İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak’ı ziyaret ederek, ilçe hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Kaymakam Öztabak ile birlikte Giresunlular Şehitliği’ni de ziyaret eden İGM Üyesi Haydar Serdaroğlu, Şehitlik’te yapılan çalışmaların son derece önemli olduğunu vurguladı.
Şehitlik mertebesine ulaşan isimleri unutmanın mümkün olmadığını, bugün de aynı ulvi duygularla Mehmetçik’in Afrin’de destan yazdığını belirten İGM üyesi Haydar Serdaroğlu, “Afrin’de mücadele eden Kahramanlarımızın, nereye gittiği sorulduğunda Kızılelma’ya diyerek hedefteki ülküsünü anlatması, kahramanımıza ailenize bir şey diyecek misiniz? diye sorulduğunda beni beklemesinler demesi, bu uğurda, hayatlarının baharında ev, aile, çoluk, çocuk derdini bir kenara bırakarak, millet ve vatanın istikbali için seve, seve canlarını vermeye gitmeleri, Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen söz konusu vatansa gerisi teferruattır duygusunun bugün de geçerliliğini koruduğu görülmektedir” ifadelerini kullandı.
İscehisar İlçesi’ne bağlı Doğanlar Köyü içerisinde yer alan Giresunlular Şehitliğini görünce duygulanmamanın elde olmadığını belirten Haydar Serdaroğlu, “47. Giresunlular Gönüllü Alayının şehit olanların yattığı bu topraklarda, Vatan topraklarını müdafaa etmek amacıyla Giresun’dan kalkıp çeşitli mücadelelerle Afyon’a ulaşan ve burada düşmana kahramanca karşı koyarken şehit olan bu vatansever memleket evlatlarını unutmak mümkün mü?” dedi.
Serdaroğlu şunları söyledi:
“Bağımsızlığı ve özgürlüğü her değerin üzerinde tutan; işgale, tutsaklığa ve sömürülmeye karşı canlarını seve, seve ortaya koyan bu yiğitler tavrı var olma mücadelesinin bir özeti gibidir. Giresunlu Hacı Ahmet Halis Asal o dönemde beraber savaştıkları ve aradan 40 yıl geçtikten sonra 1967 yılında yaptığı ziyarette bu bölgede şehit düşen 14 arkadaşı için, bir şehitlik yapılması yönünde yaptığı çalışmalar, sonunda çeşitli kurum ve kuruluşların da yardım ve destekleriyle güzel bir şehitlik yapılmıştır. Daha sonra kendiside Hakkın Rahmetine kavuştuğunda, vasiyeti üzerine silah arkadaşlarının yanına defnedilmiştir. Her yıl devlet töreninin düzenlenerek bu bölgeye birçok ziyaretçinin gelmesi sağlanıyor. Bu bölgenin bu kadar güzel bir hale gelmesinde, İl Genel Meclisi’nin yaptığı yol ve çevre düzenleme çalışmaları, Kaymakamlık makamının bu konuda gayretli çalışmaları gözden kaçmamaktadır. Askeriyemizin, Orman Müdürlüğümüzün, gayretleri ve çalışmaları, tabi bir teşekkür de Giresunlu dernek ve Kuruluşların bu topraklarda vatanın bağımsızlığı için şehit düşen evlatlarını unutmayarak her yıl ziyarete gelmeleri, Asil Türk milletinin tarihine ve ecdadına nasıl sahip çıktığının bir göstergesidir. Kısacası emeği geçen herkese teşekkür ederek, bizlere bu vatanı canları kanları pahasına bırakan Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti