Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

GİRİŞİMCİLİK VE YÖNETİCİLİK – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 22 Nisan 2011 Cuma 03:00:00
  GİRİŞİMCİ VE GİRİŞİMCİLİK
İş dünyasında bir çok kişi Girişimci ile Yönetici arasındaki farkı değerlendiremez. Çoğu kez bu iki kavram birbirine karıştırılır. Bana göre girişimciler içimizdeki vizyon sahibi kişilerdir. Vizyonun tarifini yapmam gerekirse; vizyon sahibi kişi görülmeyeni görebilen kişidir. Ufku vardır, basiret sahibidir ve hayal gücü taşır. Girişimciler, asla geçmişte değil gelecekte yaşar. Girişimci; insanın yaratıcı kişiliğidir. Bir yazarın deyimiyle ; her zaman bilinmeyenle ilgilenir, geleceği kurcalar, olasılıklardan olanaklar yaratır, kaosları uyuma çevirir. Girişimcinin işi merak etmektir. Girişimciliğin esas sözcüğü “ merak ediyorum” dur. Girişimcilik; daha çok risk almayı, yenilikleri yakalamayı ve fırsatları değerlendirmeyi gerektirir. Girişimcilik; sadece kişinin kendi işini kurması değil, mevcut işini revize etmesi veya yeni bir sektöre açılması da olabilir.
GİRİŞİMCİLERİN ÖZELLİKLERİ
-Bir girişimcide aşağıda sayılan özelliklerin bir çoğu rahatlıkla görülebilir.
-Hızlı karar alma
-Hızlı düşünme
-Kararlı ve azimli olma
-Güçlü sezgi sahibi olma
-Yüksek hayal gücüne sahip olma
-Geniş çevre, iyi ilişkiler ağı
-İnsan kaynaklarını başarı ile motive edebilme ve yönetebilme
-Muhakeme ve düşünme yeteneği yüksek
-Kendine güvenen , dayanıklı, ısrarlı ve takipçi
YÖNETİCİ VE YÖNETİCİLİK
Yönetici pragmatik kişidir. Yönetici olmadan ne düzen olur ne de planlama. Yönetici için düzen daha önemlidir. Yönetici girişimciye göre geçmişte yaşar. Yönetici statükoya bağlı kalır ve problemlere odaklanır, onları çözmeye çalışır. Kısa bir benzetme yaparsak yönetici bir ev yapar ve sonuna kadar o evden çıkmaz ve o evde yaşar. Girişimci ise evi inşa eder ve anında bir sonraki evin daha mükemmelini inşa etmek için plan yapmağa başlar. Yöneticinin işleri düzgün ve özenlidir. Yönetici, girişimcinin arkasından ortalığı toparlayan kişidir. Girişimci olmazsa te-mizlenecek bir şey de olmaz.
SON SÖZ
Yönetici olmazsa işler ve toplum yürümez. Girişimci olmazsa yenilik olmaz. Yönetici ve Girişimcinin uyumlu ve ahenkli çalışmasıyla güdülen hedef rahatlıkla tavan yapar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti