Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

GİZEMLİ ŞEHİR AFYON

Festival deyince insanın aklına Güney Amerika’da yapılan şenlikler geliyor. Festival öncesi kız torunlarım ziyarete geldiler. Hava da esintili, nereye götüreyim gezdireyim derken, kızlar programlamışlar önce Festival dediler.
Önce Festivale gidelim. Başka bir gün de Frigya’ya, Ayazin’e gideriz. Hanım Afyon yemekleri hazırlamıştı. Bisküviler, pastalar, etli yemekler, yerel yemişler, alıç, armut, üzümler önlerine konuyor. Fakat onlar gezip görmeyi istiyorlar. Kocatepe’ye çıkarmayı düşündüm. Hava soğuk, etraf illerde yağış ve seller var. Gözüm yemedi.
Öğle sonu Festivale gidiyoruz. Toplanma yerine araba parkı biraz uzak. Biraz yakınına park edin dendi.
Hes kodunu görüp geçin izni verildi. Alana doğru yürüyoruz. Yüzlerce tanıtım yeri yapılmış. Yaklaşıyoruz hemen tatlı tuzlu bir şeyler ikram ediyorlar. Lokum kaymaklı, cevizli çeşit çeşit bir tarafta döner kesiliyor, bir diğerinde et, aşure, sütlaç küçük paketler içinde sunuluyor. Bursa’dan, Gaziantep’ten, Hatay’dan gelenler kendi ürünlerini ikram ediyorlar. Burada ne var diye geziniyorsunuz. Yiyecek bir şeyler sunuyorlar.
Kapalı bölümde konuklar (Elçiler, idareciler oturuyor) biraz konuşmalar yapılacak, Gastronomi yemek yiyecekler anlatılacak. Kalabalık gittikçe artıyor.
Bir bölümde müzik eşliğinde oynayanlar, dans edenler halkımız sıkıntılı (Korona) döneminden sonra sevinç içinde oradan oraya geziniyor. Tuzlusunu tatlısını yiyor. Çayını içiyor. Birisi irmik helvası ikram etti. Tadına doyamadım adresini sordum. Bir kartvizit verip bir kepçe daha ikram ettiler. İkbal standının önünde döner kuyruğu vardı.
Sandıklı küçük leblebi paketleriyle gelmiş. Eliyle uzatıyor.
Halk çoluk çocuk neşe içinde, geziniyor. Mutluluk havası esiyor. Bu arada Başkan Zeybek’le karşı karşıya geldik.
“Nasıl durum” diye sordu. Fevkalade dedim. Gülümsedi teşekkür etti. Ben de iyi ki varsınız dedim.
Tenkit etmezsek olmaz. Büyük küçük o kadar işyeri stantlar açmış. Niye meşhur Afyon’un kaymağını yiyenler, şekerci, lokumcular, sucukçu, yumurta, peynir, yoğurt üreticileri nerede? Yoklar. Üzüldüm. Bugün küçük gördükleriniz sundukları yiyeceklerle bir gün meşhur olacaklar. Eski meşhurlar geri kalacak.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER