Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gönüllü: Biogaz tesis inşaatı son aşamada

Gönüllü: Biogaz tesis  inşaatı son aşamada

Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, yatırımcı bir firma tarafından yaptırılan Biyogaz Tesis inşaatının son aşamaya geldiğini açıkladı

 

Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, büyükbaş ve kanatlı hayvan gübre atıklarının değerlendirileceği biyogaz tesisinin inşaatında sona gelindiğini bildirdi.
Biogaz tesisinin faaliyete geçmesiyle hem çevrenin korunacağını hem de organik gübre ve elektrik üretimiyle ilçeye ekonomik katkı sağlanacağını belirten Gönüllü şu ifadeleri kullandı: “Biogaz tesisimizin faaliyete geçmesiyle ilçemizde önemli bir istihdam sağlanmış olacak. Firmamızın yetkilisiyle birlikte incelemelerde bulunduk. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde tavuk gübresinin alımına başlayacağız. Tarım ve hayvancılığı ile ön planda olan bir ilçeyiz. Biyogaz tesisini kurmak için uzun uğraşlar verdik. Şuanda tesisimiz tamamlanmak üzeredir. Tesisimizde üretilecek olan gübreden vatandaşlarımız en iyi şekilde faydalanacak. Önümüzdeki ay içerisinde tavuk gübresinin alımına başlayacağız. Gaz üretimi ile birlikte oluşan ısının değerlendirilmesi için seracılık faaliyeti yapılacak. İlçemiz de bu sayede ilave iş istihdamı sağlanacaktır. İlçe halkımıza hayırlı uğurlu olsun.”
>> Kocatepe Haber Merkezi