Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Görevde bir yıl – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 11 Mart 2010 Perşembe 02:00:00
  Son yerel seçimlerin yıldönümüne yaklaşıyoruz. İl Genel Meclisi başkanları ve üyeleri, Belediye Başkanları ve Belediye Meclisi üyelerinin belirlendiği 28 Mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden bir yıl geçmiş olacak kısa bir süre sonra.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban son bir yılda yapılan çalışmaları ve proje-lerdeki son durumu anlatmak için hazırlanıyor. Bir yıllık görev süresinin hesabını verecek Başkan Çoban.
Gazetecilerin Belediye yetkililerine yaptıkları “yıl değerlendirmesi” taleplerini geri çevrilerek, “Genel bir toplantı yapacağız” cevabı veriliyor. Eski Başkan döneminde yayınına ara verilen Belediye’nin yayın organı Beldemiz dergisi de yeniden yayın hayatına dönüyor. Başkan Çoban’ın yıllık değerlendirme toplantısına yetiştirilmeye çalışılan Beldemiz Dergisi’nde Afyonkarahisar Belediyesi’nin faaliyetleri tanıtılacak.
Öte yandan bir yıllık görev süresini doldurmasının ardından umre ziyareti yapmayı planlayan Başkan Çoban şehrin kültür hayatı için de önemli bir karara imza atmış. Uzun yıllar Afyonkarahisar kültür-sanat ve tarih dünyasının en önemli kaynaklarından olan Taşpınar Dergisi de Belediye’nin öncülüğünde yeniden yayın hayatına dönüyor. Belediye yöneticileri her iki dergi için de titiz bir çalışma içerisindeler.
Afyonkarahisar Belediyesi’nde durum böyle iken görev yılını dolduran diğer siyasilerden şimdilik ses yok. Onların da bir yıllık çalışma dönemlerini değerlendirmeleri gerektiğine inanıyoruz…

Ya bizim kerpiçler?
Erzincan’da birkaç gün önce yaşanan deprem unutulmaması gereken bir gerçeği bir kez daha “dehşetle” hatırlattı.
Deprem kuşağı üzerinde yer alan ilimizin büyük bir bölümünün tehdit altında olduğunu hepimiz bili-yoruz. Son olarak 2003 yılında yaşanan ve Sultandağı, Çobanlar, Bolvadin ilçelerimizde büyük hasara yol açan depremin izleri hala taze.
Erzincan depremi ile bir çok gerçek yeniden göz önüne serilirken, en çok dikkat kerpiç evlere çekildi. Aynen Afyonkarahisar depremlerinde olduğu gibi. Dinar depremi ilçe merkezli gerçekleşmiş ve betonarme binalar da yerle bir olurken, Sultandağı merkezli deprem daha çok kırsal kesime darbe vurmuştu. Bu nedenle bir çok kerpiç yapı insanlara mezar olmuştu. Kerpiç ahırlardaki yüzlerce hayvan telef olmuş, yıkılan binalar büyük yaralar açmıştı. Şimdi Türkiye yeniden kerpiç binaları tartışıyor.
Devlet kademeleri elden geldiğince depreme karşı hazırlanıyor. Elbette hiçbir zaman tam hazır olduğumuz söylenemez ama hiç olmazsa çaba sürüyor. Arama-kurtarma faaliyetlerinde büyük mesafe aldık. Binalar sigortalanmaya çalışılıyor. Ama siz hiç duydunuz mu depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı çıkan bir bina. Biz depreme dayanıklı olmadığı belirlenen çok bina duyduk, gördük… Ama hiç birisi için yıkım kararı çıktığına ya da yıkıldıklarına şahit olmadık.
“Allah göstermesin” diyoruz ama kerpiç binalarımızla, depreme dayanıksız binalarımızla bizi yakalayacak bir deprem yine onulmaz yaralar açacak. Yıkımdan sonra yapılması gerekenler büyük oranda hazır, ya yıkım öncesinde yapılması gerekenler?…
Yeni partiler
Son yazımızda “Siyasette izan” diyerek Türkiye Partisi İl Başkanı Hakan Şeref Olgun’un “ilk seçimde tek başımıza iktidarız” sözlerini eleştirmiştik. Büyük laflarla yapılan siyasetin insanların siyasete ve siyasetçiye olan güvenini azalttığına işaret etmeye çalışmıştık. Bu yazımızda bir yanlışlık yapmışız. Hakan Şeref Olgun, Türkiye Değişim Partisi’nin değil, Abdüllatif Şener’in liderliğindeki Türkiye Partisi’nin il başkanı.
Bir de Mustafa Sarıgül’ün liderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi var. Siyasetin bu iki yeni partisini hafiften (!) karıştırmışız. Bu nedenle Türkiye Partisi için Türkiye Değişim Partisi ifadesini kullanmışız. Bazı dostlarımız uyardı, “Parti’nin isminde küçük bir yanlışlık var. Ama öne sürdüğün birliktelik fikri hiç de fena olmaz” diye. Sarıgül-Şener ittifakından bahsediyorlar. Bu konuda bildiğimiz ya da duyduğumuz bir şey yok. Bizim hatamız sehven olmuş. Bu nedenle özür diliyoruz. Ama aklı erenlere göre böyle bir birliktelik siyasete hareket getirir.
Biz böyle bir milletiz işte. Küçük bir hata siyasetteki ufukları nerelere götürüyor!…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti