Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Görevimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Görevimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum”

17 üyesinden 4’ü Afyonkarahisarlı olan Anayasa Mahkemesi’ne çıkartma yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, Afyonkarahisarlı Anayasa Mahkemesi Üyeleri; Mümtaz Akıncı, Ahmet Akyalçın ve Erdal Tercan’ı ziyaret etti

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ilk olarak, Afyonkarahisar’da uzun yıllar BARO Başkanlığı yaptıktan sonra, 13 Ekim 2010 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda üç aday arasından, Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne seçilen Mümtaz Akıncı’yı ziyaret etti. Ziyarette, ATSO Yönetim Kurulu adına yaptığı konuşmada, Mümtaz Akıncı’ya yeni görevinde başarılan dileyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Akıncı’nın Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesinin, Afyonkarahisar için gurur vesilesi olduğunu söyledi.
“Allah yolunuzu açık etsin”
Mümtaz Akıncı’nın yanı sıra diğer Afyonkarahisarlı Anayasa Mahkemesi Üyelerinin de Afyonkarahisar için gurur kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Hüsnü Serteser, Akıncı’nın yeni görevini başarıyla yapacağından emin olduklarını dile getirerek, “Ülkemize daha önceki görevlerinizde başarıyla hizmet ettiğinizi biliyoruz. Bu yeni görevinizde de yine başarılı bir şekilde hizmet edeceğinize yürekten inanı-yoruz. İnşallah Allah yolunuzu açık etsin” dedi.
ATSO Yönetim Kurulu’nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyan Mümtaz Akıncı, Afyonkarahisar’daki evini henüz taşımadığını ve hafta sonları Afyonkarahisar’a gelip gittiğini söyledi. Görevini layıkıyla yapmaya çalıştığını kaydeden Akıncı, Anayasa Mahkemesi’nin önemli bir mahkeme olduğunu belirterek, “İnşallah bu önemli mahkemenin üyeliğini yürüttüğüm yeni görevimde, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve güzel kararlara imza atarız” dedi.
“Bireysel başvuru 15 gün içinde Meclis’te ”
Vatandaşların, Anayasa’da güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden herhangi birinin kamu gücü tarafından ihlâl edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasına olanak sağlayacak olan ‘bireysel başvuru’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Mümtaz Akıncı, yasa çalışmaları devam eden bireysel başvuru konusunun, 10- 15 gün içerisinde mecliste görüşüleceğini ifade etti. Akıncı, “Bireysel başvuru hakkı, milletimizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne mahkûm ve mecbur etmekten kurtaracak” dedi.
“Milletimiz, AİHM’e gitmekten kurtulacak”
Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne mahkûm olan ülkeler sırasında ön sıralarda yer aldığına dikkat çeken Anayasa Mahkemesi Üyesi Mümtaz Akıncı, “Bireysel başvuru, inşallah bu durumu da ortadan kaldıracak ve vatandaşımızı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmekten kurtaracak. Her şeyden önemlisi Atatürk nasıl ki; ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ demişse inşallah milletimiz de Türk hâkimlerine emanet edilmiş olacak” diye konuştu.
“Adaleti kendi içimizde sağlamalıyız”
“Adaleti kendi içimizde sağlayıp, sorunlarımızı kendi içimizde çözmeliyiz” diyen Akıncı şöyle konuştu: “İnşallah yüz akıyla ‘bireysel başvuru’yu yoluna koyarsak hukuk açısından bir reformu gerçekleştirmiş oluruz. Bir ana önce hayata geçmesini diliyoruz ama kolay bir süreç değil. Gerek mahkeme kadrosu gerek fiziki mekan ve gerekse hukuki alt yapının hazırlanması için zamana ihtiyaç var. Sanırım 2012’den önce bireysel başvuru mümkün olamayacak ama uygulanmaya başlayınca ülkemizde hukuki anlamda reform gerçekleşmiş olacak”