Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görgöz eczane dezenfektesi için Belediye’yi uyardı

CHP İl Başkanı Yalçın

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, korona virüsle ilgili en yoğun başvurulan yerlerin başında gelen eczanelerin dezenfekte edilmesi hususunda Afyonkarahisar Belediye yetkililerini uyardı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, korona virüs salgınının Türkiye üzerinde ki etkisinin günden güne arttığını bu nedenle en yoğun başvurulan yerlerin başında gelen eczanelerin dezenfekte edilmesi gerektiğini belirtti.
“EN YOĞUN YERLER ECZANELER”
Salgınla ilgili alınması gereken önlemler, virüs belirtilerinin neler olduğu, bu belirtilerle karşılaşıldığında nelerin yapılması gerektiği ile ilgili sürekli bilgilendirme yapıldığını ifade eden Görgöz, “Bu ve benzeri uyarıların yapılması ve daha etkin olması için hepimiz üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Kabul edelim, bir süreliğine alışkanlıklarımızdan, yaşam biçimimizden, normal hayattan uzaklaşmak zorundayız. Salgının yayılmasına etkili olabilecek kafeler, kahvehaneler, gece kulüpleri, müzikli tavernalar vb yerler geçici süreliğine kapandı. Ayrıca insanların bir araya geldiği eğitimler ve planlanmış toplantılar ertelendi. Bu süreçte en yoğun, en hareketli olan yerlerin başında eczaneler geliyor. Hastanelerden çıkan hastalar, hastanelere gitmek istemeyenler ya da hastalık belirtisi taşıyanlar soluğu eczanelerde alıyor. Haliyle virüsün en yoğun görülme ihtimali olan yerler eczaneler. Bu durumda eczanelerin de dezenfekte edilmesi gerekiyor.” dedi.
“BELEDİYE RİSK ALTINDAKİ ECZANELERİ DEZENFEKTE ETMELİ”
Şehirdeki eczacıların tüm eczanelerin dezenfekte edilmesi gerektiğiyle ilgili Afyonkarahisar Belediyesi’nden talepte bulunduğu duyumunu aldıklarını aktaran Görgöz, “Belediyeden okulların, camilerin dezenfekte ettikleri için yoğunlukları nedeniyle yardımcı olamayacaklarının bildirildiğin öğrendik. Özellikle bu süreçte, virüs salgını etkisinin önüne geçilmesi için yararlı olacağı düşüncesiyle, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yetkililerini uyarıyoruz; salgından dolayı çok yoğun günler yaşayan ve büyük risk taşıyan tüm eczanelerimizin dezenfekte işlemlerini daha fazla geciktirmeden gerçekleştirin. Biz hep birlikte, milletçe gerekli önlemleri aldığımız takdir de, bu virüs salgınından bir an evvel kurtulacağız ve normal hayatımıza döneceğiz. Buradan değerli halkımızı da uyarıyoruz; lütfen sağduyulu olalım, panik yapmayalım.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti