Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görgöz: Hadi oradan – Kocatepe Gazetesi

Görgöz: Hadi oradan – Kocatepe Gazetesi
Görgöz: Hadi oradan

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhuriyet Bayramı kutlama yürüyüşünde bazı medya organlarında Andımız’ın yanlış okunmasını eleştirenlere “Hadi oradan” diyerek karşılık verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirip, Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünde Andımız’ın düzgün okunmadığı eleştirilerine sert bir dille karşılık verdi

“YOK SAYMAK OLUR MU?”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili görüşlerini açıkladı. Ulu Önder Atatürk’ün emaneti, bağımsızlık güvencesi Cumhuriyet Bayramının 90’ncı yıldönümünün kutlandığını söyleyen Görgöz, coşkulu, halk katılımının yoğun olduğu son yıllarda görülmeyen bir kutlama yaşandığını belirtti. Cumhuriyet Bayramına özel düzenlenen yürüyüşe katılanlara ve emek sahiplerine teşekkür eden Görgöz; “Afyon’da binlerce insanımızın katıldığı İzmir, Ankara, Eskişehir, İstanbul gibi illerde yapılan Türkiye’de milyonlarca insanımızın katıldığı coşku ile kutlanan bir bayram yaşadık. Ertesi günü bazı basın organlarında 400-500 kişi ile yapılan kutlamada ‘Andımız’ı savunuyorlar ama andımızı da bilmiyorlar.’ şeklinde manşetler atıldı. Sormak istiyorum; Dün demokrasi paketi diye açıklanan demokrasinin paketlendiği, ileri demokrasi denile denile demokrasinin içi boşaltılan bir ülkede Andımız kaldırılırken burada coşku ile bayramı kutlayan insanları yok saymak olur mu? Sadece bir kez ezan okunduğu için arkadaşlarımızın susması sonrası bir kıta atlama bahanesi ile manşet atmak bunu CHP’ye mal etmek hangi vicdana sığar? Bunu sormak istiyorum.” dedi.
“DİZ ÇÖKTÜRÜLEN GÖREVİNİ YAPIYOR”
Yalçın Görgöz, coşkulu ve başarılı olarak nitelendirdiği çalışmanın partisi ve platformda yer alan sivil toplum örgütlerine ait olduğunu kaydetti. Görgöz, CHP’nin bundan önceki tüm milli bayramlarda olduğu üzere üyelerinin de katılımı ile çok coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı kutlandığının altını çizdi. Görgöz; “Yıllardır bunu yapıyorlar. Alanlardan uzaklaştırmaya çalıştılar. Biz hiçbir zaman yılmadık. 23 Nisan’ı da, 19 Mayıs’ı da, 30 Ağustos’u da halkımızla birlikte kutlamaktan yana olduk. Bunu hiçbir zaman bırakmayacağız. Bizi biz yapan değerlerimiz Cumhuriyetimize, demokrasiye, özgürlüklere sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu konuda her zaman olduğu gibi önceki günde CHP önderliğini ortaya koymuştur. Tek taraflı yayın yapma alışkanlığı olan basınımızın bu huyundan vazgeçmediği sürece bu teknede kendisinin de var olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ülkemiz basın hapishanesine dönmüş. Basın özgürlüğü olmadan özgürlük olmaz diyen bir CHP var. Ama ısrarla yalakalık yapmak için sıraya geçen diz çöktürülmüş medya da görevini yapmaya devam ediyor.” diye konuştu.
CHP KARARLILIĞINI SÜRDÜRECEK
Türkiye’de 11 yıl içerisinde sayısı 5 bin 600’ün üzerinde işkence gören insanların olduğunu ileri süren CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz şöyle konuştu: “Bu ülkede 121 tane faili meçhul cinayet var. Cumhuriyeti 90 yıl öncesinde bize emanet eden Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kere daha şükranla anıyorum. Onlara minnet borçluyuz. Onlarla birlikte 90 yıl içinde bugüne gelene kadar biz cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için halk özgürlüğü için çok bedel ödedik. Bunların başında Uğur Mumcu’lar, Ahmet Taner Kışlalı’lar geliyor. Bunları başında Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar geliyor. Biz bu bedelleri ödeyen insanlarımızı hiçbir zaman unutmadık unutmayacağız. İçi bu kadar boşaltılmış, demokrasi ile alakası olmayan içeride ve dışarıda itibarı kalmamış bir ülke konumuna getirilen ülkemizde; geçmiş bayramlardaki gibi Cumhurbaşkanı hasta olacak, Başbakan farklı açılışların içine gidecek, Sayın Vali Afyon’da bir saatlik göstermelik resepsiyonlar yapacak, 2,5 dakikalık çelenk törenleri yapılacak ondan sonra andımız eksik okundu, fazla okundu diyeceksiniz. Burada hadi oradan denilir. Ayıptır, günahtır. CHP kararlılığını sonuna kadar sürdürecektir. Ne devrimlerimizden, ne inancımızdan ne de ideallerimizden hiçbirinden vazgeçmeyiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sınıf bilinci ile emeğin, vatan bilinci ile ülkemizin, yurttaşlık bilinci ile Cumhuriyetimizin değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)