Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görgöz ve ekibi CHP’yi karmakarışık etti: “Yetersiz yönetim” CHP’yi karıştırdı

“Afyonkarahisar’da 1. Parti olacağız”

“Afyonkarahisar’da 1. Parti olacağız” diye basına beyanat veren CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün Başkanlığı’ndaki CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatındaki tartışmalar bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan İl Danışma Meclisi toplantısında yaşanan tartışmaların detayları kamuoyuna yansımaya başladı

CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı geçtiğimiz hafta Beyaz Saray Düğün Salonu’nda gerçekleşen İl Danışma Kurulu toplantısında bir araya geldi. Parti için birlik ve beraberliği amaçlayan İl Danışma Meclisi’nde yaşanan tartışmalar CHP İl Yönetimi’nin “başarı”sını ortaya koydu. Geçtiğimiz günlerde “Afyonkarahisar’da 1. Parti olacağız” diyen CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün tartışmalar ve çekişmeler karşısında pasif ve yetersiz kalışı başka bir eleştiri konusu oldu.
BELEDİYE BAŞKANLARINA
AĞIR İTHAM
Edinilen bilgiye göre CHP İl Danışma Kurulu toplantısına Yalçın Görgöz’ün İl Başkan Yardımcısı olan Ali Çalı’nın il yönetim kurulu üyelerinin birbiriyle haberleşmek amacıyla kurdukları WhatsApp grubunda, şimdi yönetim kurulu üyeliğinden düşürülen eski yönetim kurulu üyesi Bülent Bilir ile ağız dalaşına girdi. Ali Çalı, İl Yönetim Kurulu Üyesi iken Bülent Bilir’e yönelik “Ayağını denk al, ben ne devşirme Belediye Başkanlarına benzerim, nede bu yönetime menfaati için giren İl Yönetim Kurulu Üyelerine benzerim” dediği bir ses kaydını WhatsApp grubuna attı. Ali Çalı’nın WhatsApp’tan gruba yolladığı bu ses kaydı grupta bulunan Belediye Başkanları ve İlçe Yöneticilerinin tepkisini topladı.
KADIN KOLLARI BAŞKANI’NIN GÖREVDEN DÜŞÜRÜLMESİNE TEPKİ
CHP İl Danışma Meclisi’nde konuşan İlçe Başkanları İl Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda CHP Kadın Kolları Başkanı olan Alev Doğru’nun 3 toplantıya katılmadığı gerekçesi ile il yönetiminden düşürülmesi de ayrı bir tartışma konusunu oluşturdu. Pandemi sürecinde çoğu ilçede yapılan toplantılarda bile yeterli sayıda gelen olmadığını savunan partililer, 65 yaş üstü olan 20 yaş altı olanların kısıtlamalar nedeniyle dışarıya çıkamadıklarını, böyle bir durumda toplantıya katılmama gerekçesiyle üyelikten düşürme kararlarının yanlış olduğuna dikkat çektiler.
PARTİLİLER KAVGA
ETMEK İÇİN RANDEVULAŞTI
İl Kadın Kolları Başkanı’nın üyeliğiyle ilgili tartışmalar sürerken İlçe ve Belde Başkanları toplantıda Bülent Bilir ve Ali Çalı arasındaki ses kaydını gündeme getirdiler. Sosyal medyadan Çalı ve Bilir’in birbirlerine yazdıkları ithamlar ve Şeker Fabrikası’nın önüne kavga etmek için randevulaşmaları kınanarak, “Sizin bu kavganız oylarımızı düşürüyor. Partimize zarar veriyor” görüşlerini dile getirdiler.
BELEDİYE BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLİ SALONU TERKETTİ
Yalçın Görgöz’ün İl Başkan Yardımcısı Ali Çalı’nın, “Devşirme Belediye Başkanları” ifadesine tepki gösteren Belediye Başkanları “Biz yıllardır CHP çatısı altındayız, sen kim oluyorsunda bize devşirme diyebiliyorsun” diyerek Ali Çalı’ya olan tepkilerini dile getirdiler.
Kendini savunmak için kürsüye çıkan Ali Çalı, “Ben buradaki Belediye Başkanlarına demiyorum. Bir Belediye Başkanı varki partinin hiç bir toplantısına katılmıyor. Ben ona devşirme demeye devam edeceğim” diyerek tartışmaların daha da büyümesine neden oldu.
Bu sözler üzerine İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal ve Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da toplantı salonunu terk etti.
Toplantıya katılmayan tek belediye başkanının CHP Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan olduğu, Taylan’ın da Çanakkale Belediye Başkanı ile randevusu nedeniyle toplantıya katılmadığı öğrenildi.
PARTİ’NİN AĞABEYLERİ ÜZGÜN
CHP İl Yönetiminin eline yüzüne bulaştırdığı İl Danışma Meclisi toplantısında hazır bulunan CHP’nin eski İl Başkanları Ramazan Akgöz, Kemal Demirkırkan ve Nevzat Ercan ile Atamer Büyükbudak da parti içindeki kavga, dövüşlerden, restleşmelerden, üyelerin yönetim kurulu üyeliklerinden düşürülmelerinden rahatsız olduklarını dile getirdiler.
“Afyonkarahisar’da 1. Parti olacağız” diyen CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve yönetiminin parti içerisindeki huzuru sağlamadaki yetersizliği bu toplantı ile bir kez daha ortaya konulurken, yaşananların CHP’de yeni bir dönemin kapısını aralaması bekleniyor. >> Burak AYDIN’ın Haberi