Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görüntüler 6 ay öncesine ait, gerekli işlemler yapıldı

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada,

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, yaygın basın ile sosyal medyada geniş yer bulan “bariyeri kaldıran şoför” görüntülerinin 6 ay önce meydana gelen bir olay olduğunu belirtilirken, araç sürücüsü hakkında idari ve adli işlem yapıldığı bildirildi

 

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medyada tepki çeken görüntülerin 11 Haziran 2019 tarihine ait olduğu kaydedilirken, araç sürücüsü H.K. hakkında soruşturma açıldığı, idare para cezası işlemi uygulandığı ve sürücü belgesinin geçici olarak geri alındığı ifade edildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI, DAVA AÇILDI
“İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, son günlerde sosyal medyada tepki çeken görüntülerin paylaşıldığı, 11.06.2019 tarihinde ilimiz demir yolu hattındaki hemzemin geçidinde bulunan otomatik bariyer sistemini sökerek araçların demiryolu hattına girmesine neden olan araç sürücüsü H.K. hakkında TCDD 7. Bölge Müdürlüğünün şikayeti üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma” suçundan soruşturma açıldığı ve cezalandırılması amacı ile 6. Asliye Ceza Mahkemesince dava açıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca bahse konu araç sürücüsü hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 14.maddesi (Trafik işaretlerini veya karayoluna ait diğer yapı ve güvenlik tesislerini üzerlerine yazı yazarak, çizerek veya başka şekilde bozmak, yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak) ve 76.maddesi (sürücülerin demiryolu geçitlerini geçidin durumuna uygun olmayan hızla geçmeleri, ışıklı veya sesli işaretin vereceği DUR talimatına uymamaları, taşıt yolu üzerine indirilmiş veya indirilmekte olan tam veya yarım bariyerler varken geçide girmeleri yasaktır.) hükümlerine istinaden 27.12.2019 tarihinde trafik idari para cezası karar tutanağı ile 723 TL ceza işlemi uygulanmıştır.” denildi.
SÜRÜCÜ BELGESİ GEÇİCİ OLARAK GERİ ALINDI
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Bahse konu araç sürücüsünün, sürücü belgesi 2918 Karayolları Trafik Kanunun “Sürücülerin sağlık şartlarında sonradan meydana gelen değişiklikler” başlıklı 45 inci maddesinde belirtilen “Sürücü belgesi sahibi kişide sağlığı bakımından sürücülüğe engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti hâlinde, trafik görevlilerince sürücü belgesi geri alınarak, kişinin sağlık kuruluşlarında muayenesi istenir. Sağlık şartları bakımından sürücülüğe engel bir hâlinin olmadığı veya mevcut olan bu hâlin daha sonra ortadan kalktığı sağlık raporuyla tespit edildiği takdirde, sürücü belgesi kişiye iade edilir.” hükümleri doğrultusunda gerekli muayenesinin yapılabilmesi için geçici olarak geri alınarak doktor raporu aldırılması amacı ile İl Sağlık Müdürlüğüne sevki yapılmıştır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti