Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gülaslan performansı ile dikkat çekti

Gülaslan performansı ile dikkat çekti

Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’un başarılı basketbolcusu Erdi Gülaslan, basketfaul.com’un radarına takıldı. Gülaslan’ın performansını ele alan site, Afyon Belediye’nin başarısının yanı sıra bu başarı da Erdi Gülaslan’ın rolünün de büyük olduğuna ve özellikle ligin ilk yarısında beklentileri fazlasıyla aştığını kaydetti

 

Basketfaul.com, yorumunda İzmir’de Narlıdere, Bornova Belediye, Göztepe altyapılarında oynadıktan sonra Basketbol Süper Ligi takımlarının kadrolarında yer alan Erdi Gülaslan’ı anlattı. Sitenin Gülaslan yorumu şu şekilde:
Üç sezonu Karşıyaka’da geçen ve ancak sakatlanana kadar Trabzonspor sezonundaki performansı dışında onu pek sahalarda göremedik. Bu sezon ise onun ciddi bir kapasiteye sahip olduğunun farkına varıp, geçmiş sezonları kaybetmiş olduğunu düşündük. Erdi artık 26 yaşında ama önünde hala portföyünü zenginleştirebilecek, gelişimini sürdürebilecek yılları var.
2018-19 yılında oynadığı 14.59 dakika ile 2.5 sayı, 1.9 ribaunt, 0.6 asist Pınar Karşıyaka’da forma giydi. 2019-20 yılında 22.10 dakika ile 7.3 sayı, 4.2 ribaund, 1.9 asist Meksa Yatırım Afyon Belediyespor forması giydi.
Meksa yatırım Afyon Belediyesi bu sezon iki-üç maç dışında hep oyunun içinde kaldı, son toplarda kazandı, ya da kaybetti. Ligin başlamasına bir hafta kala kurulan bir takım için oldukça başarılıydı ve bu başarıda Erdi Gülaslan’ın rolü de büyüktü. Özellikle ligin ilk yarısında beklentileri gerçekten fazlasıyla aştı.
Şutunda ve penetresinde gelişme sağladı. Statik üçlüklerindeki yüzdesini, perde çıkışlarına da yansıtabilmeli. Çembere çok kuvvetli gidebiliyor, buna savunmanın pozisyonuna göre dripling üstü şutu da eklemeli. Savunması oldukça agresif, 4’leri tutarken sorun yaşamıyor, 5’lerle de kavga edebiliyor. Çok çabuklar hariç kısaların karşısında da durabiliyor.
Pick and pop (perdeleme sonrasında pas alıp atış yapma) sonrası özellikle 4’lere karşı adam eksiltebiliyor, açık sahada ise fazla gözü kara oynadığı için top kayıpları yapabiliyor.
Ligin ikinci yarsında gereksiz şekilde her şeyi yapmak istedi, pozisyonun gelmesini beklemekten çok kendisi pozisyonun üzerine gitti. Bu da istatistiklerini düşürdü.
Milli Takım hedefi olan, çalışkan, cesur ve iyi bir takım oyuncusu.