Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gümüş: Mali Müşavirliğin değeri bir kere daha anlaşıldı

Gümüş: Mali Müşavirliğin değeri bir kere daha anlaşıldı

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Serhat Gümüş, pandemi sürecinde Mali Müşavirlik mesleğinin toplum için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha kanıtladığını söyledi

 

SMMMO Başkanı Serhat Gümüş, Mali Müşavirlik mesleğinin, Türkiye’de ve dünyada güvenilir işletme danışmanlığı olarak tanımlanmaya başlandığını belirtti.
“DİJİTALLEŞME ADIMI MALİ
MÜŞAVİRLERLE ATILACAK”
Serhat Gümüş, Mali Müşavirlik mesleğinin, Türkiye’de ve dünyada güvenilir işletme danışmanlığı olarak tanımlanmasında ana nedeninin, mali müşavirin işletmeye, ortak ve yöneticilerine en yakın kişi olmasından kaynaklandığını ifade ederek, “İşletmede ortaya çıkan bir sorun olduğunda ilk danışılan kişilerin başında meslektaşlarımız gelmektedir. Bu durum bizlere önemli sorumluluklar getirmekle birlikte birçok konuda da uzmanlık gerektirmektedir. Dünyanın saygın kuruluşları tarafından yayınlanan raporlar yorumlandığında, önümüzdeki 20 yılın dijitalleşme ile geçeceği belirtilmektedir. Kanımca, işletmeleri bu dijitalleşme çağına taşıyacak adımlar da biz mali müşavirlerle atılacaktır. Pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de stratejilerimizi gözden geçirmemiz gerektiğini bizlere öğretti. Bu süreç bize daha fazla katma değerli, teknoloji ve Ar-Ge projelerine dayalı işlere odaklanmamızı işaret etmektedir. Bu dönüşüm, kişilerden başlayarak KOBi’lere ulaşacak, özellikle önümüzdeki süreç KOBİ’lerin dijitalleşme süreci olacaktır. Bizler, KOBi’lerin danışmanı olarak bu farkındalığın ve dönüşümün en önünde olmalıyız.” dedi.
“İNİSİYATİFLER KULLANILMASI
GÜNDEME GELECEK”
Zorlu süreçte muhasebecilerin vergilerin tahakkuku, kısa çalışma ödeneğinin oluşturulması, ücretsiz izin başvurularının hazırlanması gibi birçok hizmetle alakalı danışmanlık hizmeti vereceğini kaydeden Gümüş, “Güvenilir işletme danışmanı olan Mali Müşavirler, sundukları hizmetlerle işletmeleri yeni normale hazırlamada önemli bir fonksiyona sahip olacaklardır. Mali Müşavirler verdikleri hizmetlerle işletmelerimize katma değer sağlayan mali müşavirler bu süreçte proaktif bir rol üstlenerek, yeni koşullar oluşturmak ya da mevcut koşulların seyrini değiştirmek için insiyatif kullanacaklar. Mali Müşavirler sundukları hizmetlerle işletmelerin yaşam döngülerini sürdürebilmeleri, yeni süreçlere kendilerini hazırlayabilmeleri, finansal piyasaların etkinliğini koruyabilmeleri, kamu finansmanının sağlanabilmesi için hayati öneme sahip bulunmaktadır. Mali müşavirlerin sunduğu hizmetlerden etkin bir şekilde yararlanılırsa, işletmelerimizin önü açılırsa bu kırılgan ekonomik süreçten en az hasarla çıkabiliriz. Bu süreçte hastalanan vatandaşlarıma ve meslektaşlarıma acil şifalar hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve meslek mensuplarına da Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı dilerim.” ifadelerini kulandı.