Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Günahı terk kabiliyeti tövbedir – Kocatepe Gazetesi

Ramazanda İkindi Sohbetleri programının
Günahı terk kabiliyeti tövbedir

Ramazanda İkindi Sohbetleri programının altıncısında erteleme nedenli değişiklik meydana geldi. 11 Haziran Cumartesi akşamı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın “Sağlık Nimettir” başlıklı sunumu yerine 21 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek olan “Manevi Dünyamızı İmar Tövbe” başlıklı sunumu AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Mustafa Yasin Akbaş gerçekleştirdi.
TÖVBEYE ALLAH KULUNDAN DAHA ÇOK SEVİNİR
Sohbet öncesi AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Uzman Abdullah Çakmak Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Mustafa Yasin Akbaş, Peygamber Efedimizin (SAV) kul tövbe ettiğinde kuldan daha çok Cenab-ı Hakk’ın sevindiğini bildirdiğini aktardı. Akbaş; “Bir başka rivayette de ‘Ya Rabbi, sen benim Rabbimsin. Ben senin kulunum’ deme girişiminde bulunduğunda yanlışlıkla haşa ‘Ya Rabbi sen benim kulumsun, ben senin Rabbinim’ diyecek kadar şaşkınlığa uğrayacağı ifade edilir. Rabbimiz kulunun istiğfarına, yaptığı yanlıştan dönmesine kulundan çok daha fazla sevinir. Kul ben yanlış yaptım derken, kendisinin yanlışını bağışlayacak olan Allah-u Teala var demektedir. Kulun yanlışından haberdar olan bir Allah-u Teala var. ‘Ya Rabbi bağışla, Ya Rabbi af eyle’ diyerek bu acziyeti, bu ademiyeti gösterdiği zaman inşallah Allah-u Teala da buna icabet göstererek o günahı bağışlayacaktır” dedi.
DENGE DE GÜNAHTA
İSTİĞFAR DA VAR
Mustafa Yasin Akbaş, günah işlemenin, hata yapmanın insanlığın bu dünya da yaşamanın bir gereği olduğunun altını çizdi. Peygamberimizin (SAV) “Bütün ademoğlu hata eder. Hata edenlerin en hayırlısı ise tövbe edenlerdir” buyurduğunu belirten Akbaş; “Günahtan uzak hatadan beri bir hayatın olma imkan ve ihtimali yoktur. Çünkü bu özellikler sadece ve sadece Peygamberlerdedir. İsmet sıfatı dediğimiz, masumiyet dediğimiz insanlar içerisinde sadece Peygamberlerde ortaya çıkar. Bizde bu özellik yoksa bizim günah işleme imkan ve ihtimalimiz var demektir. Efendimiz (SAV) buyuruyor; ‘Siz hiç günah işlemeseydiniz Allah Teala sizi helak eder, sizin yerinize bir kavim yaratırdı. Onlar günah işlerler tövbe ederler. Allah-u Teala da onları bağışlar ve cennetine koyar’ buyuruyor. İnsanlığın gereği budur. Hak Teala ile kulun, Kibriya ile acziyetin dengesi bu şekilde gerçekleşir. Günah hayatın içinde var diye hayatı bu şekilde sürdürmek gibi bir durum yok. Hayatın dengesinde günahta var istiğfar da var” diye konuştu. Tövbe konusunun işlendiği sohbet programı bitimi katılımcılara tövbe istiğfar duası dağıtıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti