Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2020 Afyon’a teleferiği ve raylı sistemi getirecek

VİDEOYU PAYLAŞ

Yeni yılı Afyon’un ciddi olarak tanıtımına ayırmayı düşündüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek 2020 yılında Sakarya’da yapacakları inceleme sonrası Güney Kore firmasıyla hafif raylı sistem projesi için görüşeceklerini söyledi. Zeybek, yeni yılda Teleferik ihalesine de çıkılacağını açıkladı. Önümüzdeki aylarda şehir içi trafikle ilgili yeni çalışmalar olacağını kaydeden Zeybek, raylı ulaşım, millet bahçeleri ve tarihi konakların yenilenmesi çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2019 yılının son röportajını Kocatepe Gazetesi muhabirine verdi.
Burcu Aydın: Sayın Başkanım Cirit Kayalığı ve Sanat Okulunu kapsayan Millet Bahçesi projeleriniz vardı. Bu projelerle ilgili çalışmalar nasıl gidiyor?
Mehmet Zeybek: Bilindiği üzere Millet Bahçesi projemizin proje ihalesi yapıldı. İhaleyi alan firma çalışmalara başladı. Drone çekimlerini gerçekleştirdiler. Şu anda proje çalışması devam ediyor. Millet Bahçesi yapacağımız alanda kalan Sağlık Meslek Yüksekokulu binasının yıkılması gerekiyordu. Belediye olarak onun yıkım ihalesini yaptık. İhaleyi Düzce’li bir firma aldı. Zannederim yıkım işlemlerine başladılar. Süreç devam ediyor.
Burcu Aydın: Toplu taşımada sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk ile ilgili bir planlama var mı?
Mehmet Zeybek: Bilindiği üzere Belediyemizin 40 adet otobüsü var. Sabah ve akşam yoğunluğunda mesai başlangıcı ve çıkışındaki yoğunluğun farkındayız. Belediye otobüs güzergâhlarıyla ilgili semtlerimizde çok ciddi talepler var. Yetişme imkânımız yok. Minibüslerimizin güzergâhlarında kısmi bir değişiklik yapılarak Belediye otobüslerimiz buralarda hizmet vermeye devam ediyorlar. Arkadaşlarımız yoğunluğun en çok olduğu noktalara göre mesai saatlerini kapsar şekilde bir düzenleme yapacaklar inşallah.
Burcu Aydın: Minibüs güzergâhları ile ilgili yeni düzenlemeler söz konusu mu?
Mehmet Zeybek: Şu anda bir gelişme ve değişme yok. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Konu ile ilgili Kayseri’de uzman bir arkadaşımız var. Kayseri’de bu problem halledildi. Konunun uzmanı arkadaş zannederim şu anda Kahramanmaraş’ta veya Malatya’daki problemi çözmek için uğraşıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’dan da ilimizde sorunu çözmek için bu uzman arkadaşı talep ettim. İnşallah kendisini bir iki aya kadar Afyon’da misafir ederek bu sorunu çözüme kavuşturmak istiyoruz.
Burcu Aydın: AFRAY ve Kentsel Dönüşümde son durum nedir?
Mehmet Zeybek: AFRAY’da aynı Millet Bahçesi Projemizde olduğu gibi proje ihalesi gerçekleşti. Projeyi alan arkadaşlarımız çalışıyorlar. Kentsel dönüşümle ilgili olarak TOKİ Başkanımızla mahallelerde yaptığımız incelemeler sonucu kentsel dönüşümü ilk etap olarak yapacağımız mahalleleri bire bir inceledik, yerinde gördük. Projesini TOKİ kendisi yapıyor.
Burcu Aydın: Tarihi konaklarla ilgili Belediye’nin yeni çalışmaları nelerdir?
Mehmet Zeybek: Tarihi konaklarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Afyonkarahisar’a geldiğinde bize sokak iyileştirmeleriyle alakalı söylediği; Afyonkarahisar Belediyesine İller Bankasından kredi çıkarabileceği oldu. Kalan kısımlarını da bizim tamamlamamızı söyledi. Ben de kendisine ‘Efendim kredi ile yapılacak olduktan sonra biz kendimiz yaparız. Maliyetin ne kadarını kredi olarak değil de tahsis olarak gönderebilirsiniz?’ diye bir serzenişte bulundum. Daha sonra Bakan Yardımcıları Afyon’da bir toplantı yapmışlardı. Kültür Turizm Bakan Yardımcımızı, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımızı Ulu Camii etrafına götürdüm. Oraları, caddeleri gördüler. Konaklarımızı gördüler. Kültür Turizm Bakan Yardımcımız bu inceleme esnasında kaç konağın restore edildiğini sordu. İki yüzün üzerinde konağımızın restore edildiğini söyledik. Bu restorasyon sayısını 4 yüze tamamlayarak kendilerinin yardımcı olacaklarını ifade ettiler. İnşallah önümüzdeki sezonda Kültür Turizm Bakanlığından yardım talep ederek konakların restorasyon işlerini de bitirmek istiyoruz.
Burcu Aydın: 2020’de Afyonkarahisar Belediyesi’nin aciliyeti, öncelikli hedefi ne ya da neler olacak?
Mehmet Zeybek: Bilindiği üzere Afyonkarahisar Türkiye’de Gaziantep ve Hatay’dan sonra üçüncü il olarak Gastronomi illerinden biri olarak tescillendi. AKÜ Turizm Fakültesi’ndeki Gastronomi Bölümü de Türkiye’de tescillenmiş tek bölüm oldu. Önümüzdeki yeni yılı Afyon’un ciddi olarak tanıtımına ayırmayı düşünüyoruz. Yine yatırımlarımız aynen devam edecek. Projede değişiklik çalışması yapılıyor. Teleferik Projemizin ihalesini gerçekleştireceğiz. Önümüzde ki yıl inşallah hafif raylı sistemle alakalı da Güney Kore firmasıyla görüşmelerimiz olacak. Sakarya bu işin ilk başlangıcıdır. Sakarya’ya gidip yerinde gördükten sonra inşallah Afyon’da uygulamayı düşünüyoruz. İnşallah 2020 yılı itibariyle projelerimizin de hayata geçmesiyle Afyon’un çehresi değişerek şehrimiz şaha kalkacak.>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

DİĞER VİDEOLAR