Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2021 yılı bütçesi 2020’ye göre düşük olacak

İGM Başkanı Av. Burhanettin

İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Kasım ayı itibariyle görüşülecek olan 2021 yılı taslak bütçesinin pandemi sürecindeki ekonomik şartlar gereğince 2020’ye göre yaklaşık 20 milyon TL düşük olacağını söyledi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarının 4’üncü birleşimi dün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde gerçekleştirildi.
FRİG MEDENİYET BAHÇESİNE
300 BİN TL’LİK ÖDENEK AKTARILACAK
Toplantı gündemin 20. maddesiyle devam etti. Köprülü Köyü’nde yer alan 117 ada, 5, 6 ve 43 parsellerde hazırlanıp Meclisin 5 Haziran 2018 tarihli kararıyla onaylanan imar planlarına ek imar planlarının onaylanmasına karar verildi. Köyde 117 ada, 4 ve 14 parsel numaralı Teknosera Tarım A.Ş.’ye ait 23 bin 916 metrekarelik taşınmazların “Örtü Altı Tarım Amaçlı” hazırlanan nazım imar planı ve 3 uygulama imar planları oybirliği ile onaylandı. Emre Gölü ve Frig Medeniyet Bahçesi Yapım İşi için ilave ödenek aktarım talebinin Sıcak Asfalt Yapım kaleminden 300 bin TL ödenek aktarımını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları kabul edildi.
5 YOLUN SICAK ASFALT YAPIMI
2020 PROGRAMINDAN ÇIKARILDI
2020 Yılı Yatırım Programında bulunan Hocalar İlçesi’ne bağlı 5 kilometrelik Çalca yolu, 5 kilometrelik Çay İlçesi Koçbeyli-Armutlu yolu, 5 kilometrelik Sinanpaşa Tokuşlar yolu, 9 kilometrelik Şuhut İlçesi eski Efeköy ve 6 kilometrelik Karaaslan-Nuribey yolunun sıcak asfaltının yatırım programında çıkarılmasına karar verildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresi Sekreteri Murat Toy’la aynı düşüncede olduğunu belirterek, “Bende seneye eğer programda varsa, gereken bir hizmetse bu yıl yapılmasa bile gelecek seneye yapılması kanaatindeyim.” dedi.
2021’İN BÜTÇESİ 20 MİLYON TL
EKSİK ÖN GÖRÜLÜYOR
İl Özel İdaresi gelirlerinin yüzde 95’nin vergi gelirlerinden geldiğini belirten İGM Başkanı Çoban, “İl Özel İdaresi’nin yüzde beş oranda varsa kira geliri, varsa maden payı ve varsa arsa satışı gibi yerlerden gelir gelmektedir. Bunun dışında Belediye gibi emlak vergisi alalım, su vergisi alalım, çevre temizlik vergisi alalım, inşaatlara katılım harcı alalım gibi şeyler yok. Vergi alınmıyor. Gelir az. Özetin özeti 2020 yılı bütçemiz 170 milyon TL idi. Bu tahmini bütçe diye tanımlanan bütçedir. Ama yıllardır tahmini bütçe bir veya 2 milyon TL aşağı yada yukarı olmaktadır. Bu sene muhtemelen gelirimiz 150 milyon TL civarında olacak. Yani 150 milyon TL derken ya 149 milyon TL ya da 151 milyon TL olacak. Ön görülenin 20 milyon TL altındayız. Çünkü vergi toplanılmadı. Ülkemizde tüm dünyada malum sıkıntı var. Esnaftan vergi alınmadı bir takım şeyler ertelendi. Hatta vergiler düşürüldü. Bu sebeple böyle bir tedbir alınmış oldu.” dedi.
ÇÜRÜKLÜ KÖYÜ’NÜN ADI TÜRKMEN
KÖYÜ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ
İl Özel İdaresi’ne ait 03 VY 771 plakalı taşıma römorklu vibrasyonlu el silindirinin, sigorta, fenni muayene, bakım ve onarım giderleri, çalıştırma sorumluluğu Emirdağ Belediye Başkanlığı’na ait olmak üzere 1 yıl daha uzatıldı. Dinar İlçesi’ne bağlı Çürüklü Köyü isminin Türkmen olarak değiştirilmesine oybirliği ile karar verildi. Meclisin Ekim ayı toplantılarının 5’inci ve sonuncu birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonunda yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi