Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon lokumu 81 ildeki 81 okula gönderildi

Afyon lokumu 81 ildeki 81 okula gönderildi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından öğrencilere dağıtılmak üzere 81 ildeki 81 okula lokum gönderildi

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya üzerinden “Okullar açıldığında ilk teneffüs 40 dakika” paylaşımına Afyon lokumu ile destek verdi.
Afyonkarahisar’ın UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil edilerek, Gastronomi şehri ilan edilmesinin ardından yöresel ürünlerin tanıtımına ayrı bir önem veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, daha önce 81 ilin valisi ve belediye başkanlarına “Lezzet Paketi” göndermişti. Başkan Zeybek, yeni bir çalışmaya imza atarak, “81 İlde 81 Okula” Afyon lokumu gönderdi. Gastronomi birimi tarafından özenle hazırlanan lokum kutuları illere gönderilmeye başlandı. Hazırlanan kutuların içerisinde lokumun yanı sıra Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan şehir postası gazetesi, kültürel yayınlar ve Başkan Zeybek’in kaleme aldığı mektup yer alıyor.
“ÖĞRENCİLERİMİZE LOKUMLARIMIZI GÖNDERİYORUZ”
Gastronomi birimi tarafından hazırlanan lokum kolilerini inceleyen Başkan Zeybek, eğitime olan desteğin her aşamada devam edeceğini söyledi. Kolilerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Zeybek, “Pandemi süreci başlayıp da yüz yüze eğitime ara verilince Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk beyin sosyal medya üzerinden bir açıklaması vardı. Bakanımızın açıklamasının ardından bir kampanya başlamıştı. Her ilimiz kendi yöresel ürününü pandemiden sonra öğrencilerin tatması için göndereceklerini beyan etmişlerdi. Afyonkarahisar Belediyesi olarak kendi ilimiz başta olmak üzere toplam 81 ilimizdeki belirlenecek olan okullara Afyon lokumumuzu ikram edeceğimizi söylemiştik. 80 ilimize bu paketleri göndermeye başlıyoruz. Ayrıca kolilerimizin içerisine idarecilerimiz için bir de mektup koyuyoruz. Şehrimizin yöresel lezzetlerini tatmak üzere Afyonkarahisar’a davet ediyoruz. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize kazasız belasız ve virüsten kurtularak başarılı bir eğitim dönemi geçirmeyi temenni ediyorum.” dedi.
>> Kocatepe Haber Merkezi