Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’daki vakaların sebebi genellikle düğünler

Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’daki

Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’daki vakaların genellikle düğün kaynaklı olduğunu belirterek, “Biz normal hayatın seyrini değiştirecek çok sert tedbirler almak istemiyoruz. Her bir düğüne bir arkadaşımız katılacak ve tedbirleri denetleyecek” dedi

 

“Sağlık için Hepimiz” sloganıyla gerçekleştirilen 3. koronavirüs tedbirleri denetiminde Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş vatandaşları kurallara uymaları yönünde uyardı.
“SERT TEDBİRLER ALMAK İSTEMİYORUZ”
Normal hayatın seyrini değiştirecek çok sert tedbirler almak istemediklerini kaydeden Vali Gökmen Çiçek, “Düğünleri, yemekleri, taziye ziyaretlerini iptal etmek istemiyoruz ama vatandaşlarımızdan ricamız kurallara uymalarıdır. Ancak tedbirsizlik devam ettiği takdirde sert tedbirler uygulayacağız. Hem kamu görevlileri ile düğün sahiplerinin karşı karşıya kalmaması açısından hem de sağlığınız açısından maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Çok olağanüstü şartlardan geçiyoruz. Ne olur bazı gelenekleri bu kez uygulamayalım. Daha tedbirli olalım.” diye konuştu.
“HER DÜĞÜNE GÖZLEMCİ GÖNDERECEĞİZ, MERKEZDE
DAĞINIK BİR VAKA SAYISI VAR”
İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bugün (dün) itibariyle düğünlerin 3 saatle sınırlandırıldığını hatırlatan Vali Çiçek, “Ayrıca her bir düğüne gözlemci göndereceğiz. İl genelinde vaka sayılarındaki artışın sebebi büyük oranda düğünler. Bu saat itibariyle sert tedbirler uygulayacağız. Her bir düğüne bir arkadaşımız katılacak ve tedbirleri denetleyecek. Biz Valilik ve Belediye olarak iki kurum il genelinde bu durumu çözmek adına adeta ant içtik. Şu saatten sonra bir bölgede artış gözlemlediğimizde mutlaka tedbir uygulayacağız. Merkezde dağınık bir vaka sayısı var. Belli bir bölgede toplulaşma yok. Bu durum biraz işimizi zorlaştırıyor. Eğer vaka sayıları kontrolümüz dışına çıkarsa hangi tedbiri almamız gerekiyorsa alacağız.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti