Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar depremzedeler için seferber oldu

Afyonkarahisar depremzedeler için seferber oldu

Afyonkarahisar Belediyesi, Valilik ve AFAD Müdürlüğü ile kurumların ortaklığında başlatılan yardım kampanyasına Afyonkarahisar halkı duyarsız kalmadı. Kapmanya
kapsamında 22 tır ve kamyon ile 5 karavan deprem bölgelerine gönderildi

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da meydana gelen depremin ardından Afyonkarahisar halkı da harekete geçti. 7’den 77’ye her kesim depremin yaralarını sarmak için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in çağrısıyla başlatılan yardım kampanyasına akın etti. Sabah saatlerinde Başkan Zeybek’in sosyal medya üzerinden başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, Fuar alanındaki toplama merkezine gıda, barınma ve kıyafet başta olmak üzere özel ihtiyaç malzemeleri getirdi.
Duygu dolu anların yaşandığı yardım kampanyasında özellikle çocuklar kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını verirken, alana gelen bir kadın da altın küpesini depremzedelere gönderdi. Karavan imalatı yapan iş insanı da 5 adet karavan bağışladı.
Kısa sürede alana akın eden vatandaşların yardımları Fuar alanındaki toplama merkezindeki sahne önünde bekleyen Tır ve kamyonlara yüklendi. Belediye personelinin yanı sıra vatandaşlarda araçların yüklenmesine yardım ederek, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha gösterdi. Yardım bağışında bulunan ve yardımları araçlara yükleyen vatandaşlara Belediye tarafından çorba ve çay ikram edildi.
ZEYBEK: AFYON BİR KEZ DAHA AFYON OLDUĞUNU GÖSTERDİ
Afyonkarahisar halkının depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olduğunu söyleyen Başkan Zeybek şöyle konuştu” “Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizde meydana gelen depremler bizleri derinden yaraladı. Depremzedelerin yanında olmak için yardım kampanyası başlattık. Kampanyamıza kısa sürede binlerce hemşehrimiz destek vererek yardımda bulundular. Gıda, barınma, kıyafet ve kullanabilecekleri malzemeler toplandı. Çocuklarımız kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını, annelerimiz altın küpelerini verdi. Karavan imal eden arkadaşlarımız tarafından 5 adet karavan deprem bölgesine içlerine malzeme yüklenerek gönderildi. Tır ve kamyonlar AFAD’ın araçlarıyla birlikte yola çıkacaklar. Allah herkesten razı olsun çok duyarlı bir milletiz. Afyon, bir kez daha Afyon olduğunu gösterdi. Bu bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzun göstergesidir. Allah bizi afetlerden korusun. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum.”
HES İLAÇ AFYONSPOR’DAN YARDIM KAMPANYASINA DESTEK
Afyonkarahisar’ı 2. Lig Beyaz Grupta temsil eden Hes İlaç Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş, Teknik Direktör Koray Palaz, futbolcular ve kulüp çalışanları Afyonkarahisar Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasına destek oldular. Hes İlaç Afyonspor ailesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile Fuar Alanı’ndaki yardım toplama merkezinde bir araya geldi. Başkan Zeybek, Kulüp Başkanı Karakuş nezdinde destekte bulunan mor-beyazlı ekibe teşekkür etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi