Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar Mutfağı dünyaya açılıyor: İLK DURAK BOSNA

Afyonkarahisar Mutfağı dünyaya açılıyor: İLK DURAK BOSNA

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrin gastronomi lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için beraberindeki heyetle birlikte Bosna Hersek’in Maglaj şehrinde temaslarda bulundu. Gastronomi Kültür Buluşmaları kapsamında ilk ziyaret Bosna Hersek’e yapıldı

 

UNESCO tarafından gastronomi alanında Afyonkarahisar’ın ‘Yaratıcı Ağlar’ listesine giren dünyada 36, Türkiye’de 3’üncü şehir olması nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; eşi Sevim Zeybek, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Benol Kaplan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ve beraberindeki heyetle birlikte Bosna Hersek’e gitti.
“SİZLERİDE ŞEHRİMİZDE
AĞIRLAMAK İSTİYORUZ”
Başkan Zeybek ilk olarak beraberindekilerle birlikte Maglaj Belediye Başkanı Miksat Mahmutaqic’ı makamında ziyaret etti. Misafirperverliklerinden dolayı Başkan Mahmutaqic ve ekibine teşekkür eden Zeybek, “Maglaj ile her türlü anlamda iş birliğimiz devam edecektir. Sizleri Afyonkarahisar’ımıza bekliyoruz. Lezzetlerimizi ve şehrimizin öne çıkan değerleri ile sizleri tanıştırmak, Türk topraklarında sizleri ağırlamak bizleri onurlandıracaktır.” diye konuştu. Başkan Zeybek, Maglaj Belediyesi’ni ziyaretinin ardından elçilik ziyaretinde de bulunarak Müsteşar Özgür şahin ile görüştü. Ayrıca Zeybek, Yunus Emre Enstitüsü’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi.
AFYON YEMEKLERİNE HAYRAN KALDILAR
Çeşitli temaslarda bulunan Başkan Zeybek ve ekibi Saray Bosna heyetini akşam yemeğinde misafir etti. Gastronomi ve Kültür buluşması programı kapsamında verilen akşam yemeğinde Afyonkarahisar’a özgü yemekler tanıtıldı. İki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluk bağları pekiştirildi. Yemekte Afyonkarahisar’ın tescilli lezzetleri tandır çorbası, çullama köfte, afyon kebabı, kaymaklı ekmek kadayıfı tatlısı ikram edildi. İki ülke bağlarının güçlenmesi, kültür kaynaşması hedefi ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından verilen yemeğe; Yunus Emre Enstitüsü Saray Bosna Müdürü Mehmet Akif Yaman, Basın Ateşesi Ömer Cetres, Marif Vakfı Bölge Müdürü, Saraybosna Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Amina Deljkoviç, Askeri Ateşe Albay Mustafa Sıtkı Tatar, Dr. Faruk Berat Akçeşme, Egitim Müsteşarı Bosnahersek Marif Vakfı Koordinatörü Yakup Gül, Bosna TİKA Koordinatörlüğü Yardımcısı Ahmet Boyraz, News editörü Kayhan Gül Balkan katıldı.
Misafirler Afyonkarahisar’ın meşhur yemeklerine hayran kaldı. Program kapsamında Başkan Zeybek ve ekibi Afyonkarahisar’ın kültürel miraslarını, tarihini, tarihi şanlı zaferlerini, mutfağını, termal ve maden kaynaklarını, şehrin ekonomik potansiyelini ve sektörel faaliyetlerini anlattı.
“KENDİMİZİ BURADA
YABANCI HİSSETMİYORUZ”
Yemeğin ardından açıklamada bulunan Zeybek Bosnalı heyete Afyonkarahisar’dan bahsederek, şehrin dinamikleri hakkında bilgiler verdi. Zeybek, “Merkezi konumu olan dört yol kavşağında bir iliz. Yolların kesişme noktası Afyonkarahisar’dan geçiyor. Türkiye’de 17 ile 1 ila 3 saatlik ulaşım mesafesi olan tek iliz. Bosna ile Afyonkarahisar’ın kültürleri birbirine benziyor. Rahmetli Abdülhamit Han zamanında Bosna’dan gelen Boşnakların ikamet ettiği Hamidiye Mahallemiz var. Yapılara baktığımızda Bosna ile benzerlik arz ediyor. Bundan dolayı kendimizi burada yabancı hissetmiyoruz. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Dünya Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin değil ümmetin lideridir. Bende partimizin ilk kurucularındanım. Bu dönemde Belediye Başkanı oldum, halkımızın takdirleri ile seçildim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
“AFYON VE AFYON
LEZZETLERİNE HAYRAN KALDIK”
Saraybosna Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Amina Deljkoviç ise açıklamasında teşekkürde bulunarak, “Ben ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız adına sizleri selamlamak istiyorum. Öncelikle bu güzel davet için hem ev sahibimiz hem de misafirimiz Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Yediğimiz yemekleri ilk defa tattık. Çok lezzetli ve güzel yemeklerdi. Bu gecede kimin misafir kimin ev sahibi olduğunu bir anda unuttuk, çünkü biriz. Bu geceyi hep kalplerimizde koruyacağız. Bosna Hersek’i hep hatırlaması için Başkanımıza hediye takdim etmek istiyoruz. Teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
“ŞEHRİMİZİ SİMGELEYEN HEDİYELER KONUKLARA TAKDİM EDİLDİ”
Program sonunda Saraybosna Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Amina Deljkoviç, Başkan Zeybek’e çeşitli hediyeler takdim ederken, Zeybek ise Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Taş Medresede yapılan el emeği ürünleri, lezzet paketi, gastronomi hatıra parası ve Afyon’un simgelerinin resmedildiği saati hediye etti. Karşılıklı görüş alışverişinin de yapıldığı program sohbetlerin ardından sona erdi. Başkan Zeybek ve eşi Sevim Zeybek konuklara Afyonkarahisar’ın lezzetlerinin yer aldığı ‘Lezzet Paketlerinden’ takdim ettiler. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi