Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar Valiliği ilgili birimleri deprem bölgesine seferber etti

Afyonkarahisar Valiliği tarafından deprem

Afyonkarahisar Valiliği tarafından deprem bölgesine ilgili tüm birimler yönlendirildi

 

Kahramanmaraş depreminden hemen sonra AFAD’da acil durum toplantısı gerçekleştiren Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ilimizden deprem bölgesine hareket edecek araç ve personel sayısı ve yapılacak ayni ve maddi yardımlarla ilgili tüm birimleri koordine etti.
Afyonkarahisar’dan deprem bölgesine; 57 personel, 25 AFAD Gönüllüsü ve 25 Yerel Destek Ekibi, 13 araç, 2 kurtarma kamyonu, 1 itfaiye aracı, 2 otobüs ve 3 bin 820 adet çadır yüklü 32 tır gönderildi.
AFAD’dan 51 personel, 6 ambulans ve 4 UMKE aracı ile İl Sağlık Müdürlüğü’nden 2 personel ve 1 Mobil Aşevi ile Kızılay’dan bir araç ve 15 personel ile Afyonkarahisar SYDV’den 13 personel ve 5 araç gönderildi. Öte yandan; Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden 2 kurtarma aracı ve 14 personel, AKUT’tan 1 araç ve 4 personel ile Tarım İl Müdürlüğü’nden 1 mobil haberleşme aracı, bir jeneratör ve 2 personel ile Türk Telekom’dan 2 araç ve 11 personel ile İl Müftülüğü’nden 2 tır, bir ekskavatör yola çıktı. Bir pickup ve 13 personel ile Orman İşletme Müdürlüğü’nden 7 araç, 1 arama kurtarma köpeği ve 8 astsubay ve 24 personel ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Bir Çevre Mühendisi personel ile DSİ Şube Müdürlüğü, bir araç, 7 personel ile Defterdarlık yola çıktı. 38 personel, 21 araç ve 10 Lobet tır ile İl Özel İdaresi’nden 73 personel, 2 kurtarma aracı, 22 itfaiye, 8 kamyon, 3 yükleyici loder, 1 ekskavatör, 1 lowbed, 1 JCB kazıcı ile Afyonkarahisar Belediyesi, tüm ilçe ve belde belediyeleri, enkaz arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere hazır bulunuyor. >> Burak AYDIN’ın Haberi