Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’u ailecek sevdik”

    Genel Kurmay

 

 

Genel Kurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevine atanan, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ne veda ziyaretinde bulundu.
Ziyarette Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt’un yanı sıra; Dernek yönetim kurulu üyeleri Hacı Hakkı Özsoy ve M. Emin Güzbey de hazır bulundu.
“AFYONKARAHİSAR ÜRETİP, MARKALAŞTIRMADA BAŞARILI”
Afyonkarahisar’daki görevinde iki yılı doldurduğunu dile getiren Tuğgeneral Özdemir Şan, Aslen Aydın Çineli olduğunu ancak Afyonkarahisar halkını ailecek çok sevdiklerini söyledi. Türkiye’nin her köşesini memleket bildiğini belirten Tuğgeneral Şan, “Memleketin her köşesi bizim. Ama Afyonkarahisar’ı ailecek çok sevdik. Aydın’dan ayrılalı yaklaşık 40 sene oldu. Çocukluk yıllarında tanıyıp, baba dostlarımızı hatırlayabiliyoruz. Yeni yetişen gençleri maalesef tanıyamıyoruz. Afyon için daha önce de söylediğim gibi özellikle üreticiliği, marka üretme kabiliyeti var. Üretmek kadar markalaştırmakta önem taşıyor. Markalaştırma sonucu satış yapmak da önemlidir. Bence Afyon bunu başarıyor. Kısmen başardığı bu konuda inşallah daha da iyi olacaktır. İnşallah bu durum diğer illerimize ve bölgelerimize örnek olur.” dedi.
“ŞAN GÖNÜLLERDE TAHT KURDU”
Tuğgeneral Özdemir Şan’a Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisarlılar ve meslektaşları adına yeni görevinin hayırlı, uğurlu olmasını ve başarılarının devamını diledi. Tuğgeneral Şan’ın görev süresi boyunca Afyonkarahisar’da basının, Afyonkarahisar halkının gönlünde taht kuran kişilerden biri olduğunu belirten Küçükkurt, “Askerlik görevinizin gerektirdiklerinin yanı sıra özellikle eğitimde, okuma alanında sizi tanıma imkânını bulduk. Okuma ve eğitim çalışmalarınızı takdirle izledik. Yeni atandığınız üst görevinizde inşallah eğitime yönelik çalışmalarınızdaki başarılarınızın devamını diliyoruz.” diye konuştu.
“DÜŞÜNEN BEYİNLERE İHTİYAÇ VAR”
Er’den üst rütbeli komutana kadar ihtiyaç duyulan eğitimin verildiğini eğitimde yaş ve sınırın olmadığını dile getiren Şan şöyle konuştu:
“Her yaşta eğitim, okumak, gelişmek zorunludur. Yaş sınırı yoktur. Donanımlı insan olmak önemlidir. Günümüzde teknoloji ve yenilikleri takip edebilmek için okuyan insana ihtiyaç var. Kendisini yetiştirmiş, birkaç yabancı dili bilen, kendi alanında dünya standartlarında eğitim almış, daha iyisini yapabilen insanlara ihtiyacımız var. Düşünen, algı yapabilen, alt yapı oluşturabilen beyinlere ihtiyacımız var. Onun içinde eğitim önemli. Toplumda maalesef birçok sıkıntının kaynağı cehaletten kaynaklanıyor. Onun için mücadele etmemiz gerekiyor.”
“EĞİTİM OKUMA ALIŞKANLIĞI DONANIM ŞART”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında medyanın öncülüğünde iki yıl üst üste gerçekleştirilen Kitap Fuarının önemine dikkat çeken Şan şunları söyledi:
“Her iki kitap fuarından kütüphanemize her öğrenim düzeyindeki askerlerimizin okumasına sunmak için kitaplar aldık. Okuma yarışması düzenleyerek ‘kitap kurdu’ adı altında okumayı teşvik ediyoruz. Her ay 3 kitap okuyana takdir belgesi veriyorum. Bunun önemini anlatmaya çalışıyoruz. Uluslar arası alanda makalesi yayınlanan üniversite mezunu çocuklarımız var. Kitaplığımıza her birinin anlayarak okuyabileceği her alanda kitaplar seçmeye çalıştık. Vatan evlatlarının her birini kendi evladımız ve kendi kardeşimiz gibi yetiştirme gayretindeyiz. Çocuklarımız sürekli gelip gidiyorlar. Bazı kişiler belli yaşlara geldiklerini söyleyebiliyorlar. Ama önemli olan bir işe yararlık noktasında öncelikle kişinin kendi evlatlarına ‘annem, babam okuyor’ örnekliği ile sonra da çevresine okuma alışkanlığı kazanılmada örnek teşkil etmesidir. Çocuk ne görürse onu yapıyor. Bu nedenlerle okumanın ve eğitimin son derece değerli olduğunu, donanımlı insanın her alanda söz sahibi olup değerli olduğunu bu vesile ile tekrarlamak istiyorum.”
“GÖREVİMİ HEP SEVEREK YAPTIM”
Afyonkarahisar’dan severek ayrıldığını belirten Şan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sınırda pusu nöbetlerinde oldukça meşakkatli süreçlerde ama severek görev yaptım. Sözün başında ifade ettiğim üzere Afyonkarahisar’da da severek görevimi icra ettim. İnşallah Allah sağlık verirse gelir geçerken Afyonkarahisar her zaman uğrak noktamız olacaktır. Vatansızlığın ne olduğunu Tabur Komutanlığı yaparken gelen mültecilerin durumunu gözlemleyerek gördüm. İran sınırı tarafında bizzat yaşadıklarım oldu. Memleketinizden çıktığınızda kimliğiniz, kişiliğiniz kalmıyor. Vatanımızın, milletimizin, devletimizin ve huzurumuzun kıymetini bilmeliyiz.” dedi.
ZAFER HAFTASI’NDAN SONRA AYRILACAK
Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı’na atanan Tuğgeneral Osman Alp’in önümüzdeki günlerde ilimize geleceğini ve görev devir teslimini gerçekleştireceklerini belirten Tuğgeneral Şan, “Zafer Haftası programında her iki komutan olarak hazır bulunacağız. Ayrıca Genel Kurmay Başkanlığımızı ve Kuvvet Komutanlıklarımızı temsil eden generallerimiz de burada olacaklar. Zafer Haftası akabinde 31 Ağustos tarihinde yeni gö-revime başlamayı planlıyoruz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti