Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un manda kaymağı, 15 yıldır tescilli

Afyon’un manda kaymağı, 15 yıldır tescilli

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Afyon Kaymağı”nın Coğrafi İşaret tescilinin 2005’ten bu yana 15 yıldır ATSO’da olduğunu söyledi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, yaygın basında yer alan manda kaymağı haberleri dolayısıyla yaptığı açıklamada, “ATSO olarak, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde Coğrafi İşaret tescilli ürünlere önem veriyoruz. Odamız, Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması, Afyon Mermeri ve Afyon Kaymağı’nın Coğrafi İşaret tescilini almıştır” dedi.
“KULLANIM HAKKI TALEP EDEN FİRMALARA
GEREKLİ İNCELEMELERDEN SONRA VERİLİYOR”
Başkan Serteser, “Yaygın basında çıkan haberlerde manda kaymağı ile ilgili bir değerlendirme yapıldığını gördüm. Afyon Kaymağı’nın Coğrafi İşaret tescili 2005’in Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. İlimizin önde gelen ürünlerinden olan Afyon Kaymağı’nın Coğrafi İşaret tescil belgesinde yer alan ‘Ayırt Edici Özellik’ maddesinde ‘Afyon Kaymağı Manda Sütünden Elde Edilir’ yazmaktadır. Bu bağlamda Afyon Kaymağı’nın Coğrafi İşaret etiketi kullanım hakkı da talep eden firmalara, gerekli incelemelerin ardından verilmektedir.” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSAR 12 ADET ÜRÜNÜNDE
COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALMIŞTIR”
Afyonkarahisar’ın Coğrafi İşaret tescili konusunda atılım yapan bir kent olduğunu hatırlatan Serteser, “Yöresel ürünler bakımından zengin olan ilimiz, 12 adet ürününde Coğrafi İşaret Tescili almıştır. Ayrıca ilimiz, lezzetli ve bol çeşitli mutfağı ile UNESCO tarafından belirlenen Gastronomi Alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmiştir. Afyonkarahisar, bu yönüyle dünyadaki 36 şehirden birisi olmuş, Türkiye’de Gaziantep ve Hatay’dan sonra bu listeye giren 3’üncü il konumuna gelmiştir.” ifadelerini kullandı.
SERTESER, BOLU TSO’YU VE
BAŞKAN ATEŞ’İ KUTLADI
Serteser, açıklamasına şöyle devam etti:
“Coğrafi İşaret tescilli ürünlerin sayısının artması, ülke ekonomimize katkı sağlayacak, illerimizin ve ülkemizin marka değerini artıracaktır. Bu çerçevede Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın da Bolu Manda Kaymağı’nın Coğrafi İşaret tescilini alması önemlidir. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş’i kutluyorum.” >> Kocatepe Haber Merkezi

 

TÜRKER ATEŞ NE DEMİŞTİ

 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu Manda Kaymağı’nın tescili hakkında yaptığı açıklamada köylüleri de bilinçlendirerek Bolu’da manda kaymağı üretimine yönlendireceklerini kaydederek, “Afyon’un kaymağı meşhur. Bolu’nun da manda kaymağı meşhur. Bundan sonra manda kaymağımız meşhur diyeceğiz. Bu coğrafyada artık tescillenmiş bir üründen bahsediyoruz. Dolayısıyla bunu sadece Türkiye’de değil, dünyada da tescillenmesi için müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz. Köylülerimizi de bilinçlendirerek bu noktada üretim yapmaları için mesai harcayacağız.” dedi.