Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Allah Türkiye’yi hainlikle imtihan etmesin

Allah Türkiye’yi hainlikle imtihan etmesin

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Allah bu ülkeyi bir daha böyle hainlikle imtihan etmesin” dedi

 

Vali Gökmen Çiçek, Türkiye’nin tarihinde yaşadığı en karanlık gece olan 15 Temmuz’un, milletin çelik iradesi ve tüm yurtta verdiği destansı mücadele ile püskürtülüşünün 4. yıl dönümünde gurur ve hüznün bir arada yaşandığını belirtti.
“DÜNYAYA
DEMOKRASİ DERSİ VERİLDİ”
FETÖ ihanet girişiminin 4 yıl önce milletin amansız direnişi ile durdurulduğunu dile getiren Çiçek, 15 Temmuz gecesinin, şanlı tarihin en büyük destanlarından biri olarak hafızalara kazındığını kaydetti. Vali Çiçek, “Milletimiz canı pahasına verdiği bu kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini göstermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan, ordunun ve diğer stratejik kurumların içine sızmış FETÖ ihanet çetesi ve destekçilerine karşı, cansiperane bir duruşla verilen mücadele ile tüm dünyaya adeta bir demokrasi dersi verilmiştir. Devletimiz, o tarihten bugüne dek yıllar içerisinde kanser hücreleri gibi bünyesine yayılan bu hainleri milletiyle el ele vererek temizlemiş, hukuk devleti, demokrasi ve adalet ilkelerine bağlı kalarak temizlemeye de devam etmektedir. Bundan sonra yapılacak iş, bir yandan milli iradenin tek söz sahibi olduğu demokrasimizi yükseltirken, öte yandan 15 Temmuz’u unutturmamak, yaşananları, çıkarttığımız dersleri, şehitlerimizi, gazilerimizi gelecek nesillere aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, 4 yıl önce bugün bu destana adını yazdıran kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve Türkiye’nin her yerinde darbecilerin karşısına dikilerek, bu büyük ihanet girişimine geçit vermeyen milletimizin her bir ferdine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah bu ülkeyi bir daha böyle hainlikle imtihan etmesin.” dedi.
“DESTANSI MÜCADELENİN 4. YILI KUTLU OLSUN”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, milletin gözbebeği, tarihi şanlı kahramanlıklarla dolu TSK’nın içine yuvalanmış FETÖ/PDY mensubu asker kılıklı bir grup tarafından ülkede gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadığını söyledi. Başkan Zeybek, “Şehit ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretiyle, dirayetiyle, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazmışlardır. 15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen Türkiye vardı. Adeta küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyetinin yeniden dirilişe ve yükselişe geçişinin en önemli kanıtıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendine ve milletine olan güveni sayesinde bu topraklar düşmanlara mezar olmuştur, olmaya da devam edecektir. Aziz vatanımızın bir karış toprağı için bile ellerini ovuşturanlar, tarih boyunca sayısız destana imza atmış, vatan toprağını namusu saymış Türk milletinden hak ettiği karşılığı misliyle almıştır. Demokrasimiz vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin anma günü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün dördüncü yıldönümünü milletçe, birlik ve berberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİNİN
YENİDEN DİRİLİŞİ”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz’un, Türkiye’nin demokrasi mücadelesinin en önemli kırılma noktalarından biri olduğunu belirtti. Eroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “O gece aziz milletimiz kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla yıllar boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmışlardır. 15 Temmuz gecesi adeta Türk Milletinin yeniden dirilişidir. Aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Hain darbe teşebbüsünde şehit olan 251 vatan evladına Allah’tan rahmet niyaz ediyorum, gazilerimize Allah’tan sıhhat, afiyet ve hayırlı bir ömürler temenni ediyorum. Üzerinde hür bir şekilde nefes aldığımız, yaşadığımız, hayatımızı sürdürdüğümüz bu topraklar bize şehit ve gazilerimizin emanetidir. Her karışında bir şehit yatan bu topraklar aynı zamanda dünyanın en büyük şehitliğidir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerinin fedakârlıkları sayesinde dimdik ayaktadır. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”
“15 TEMMUZ MİLLETİN KAZANDIĞI
ŞANLI DEMOKRASİ ZAFERİDİR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven de 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümün de birer mesaj yayınladılar. Milletvekili Ali Özkaya 15 Temmuz mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen devlet içine sızmış terör örgütü FETÖ/PDY ajanlarına karşı milletimizin vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir demokrasi zaferidir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününün 4. yıldönümünde hain darbe girişiminin faili baş terörist FETÖ elebaşını, buna yardakçılık yapan ihanet çetesini ve bu hainlerle birlikte olanları bir kez daha lanetliyor, demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”
Milletvekili Yurdunuseven ise mesajında, “Hain terör örgütü FETÖ’nün devletin tüm kılcal damarlarına sızarak milletimizin parasıyla alınan silahları milletimize doğrulttuğu alçak darbe girişiminin 4.yılında, milletimize karşı yapılan bu ihaneti ne unutacak, ne de o gece bir kahramanlık destanını canıyla kanıyla yazan milletimizi unutturacağız.” diye konuştu.
“DEMOKRASİ GELİŞTİRİLEREK DERİNLEŞTİRİLMELİ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Bir daha darbe girişimiyle karşı karşıya kalmamak için iki temel koşul var. Demokrasinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi” dedi. Köksal 15 Temmuz mesajında, “Darbe girişimi esnasında şehit olan 249 yurttaşımızı saygı ve rahmetle anıyor, gazi olan 2 bin 301 yurttaşa da saygı ve şükranlarını sunuyorum. Türkiye’de darbeleri önlemek için liyakat ve adalet esas alınarak demokrasinin kılavuz edinilmesi gereklidir. Eğer liyakati bir kenara koyup AKP’nin geçmişte yaptığı gibi devlet kurumlarını belli bir cemaat vakıf dernek vb. teslim ederseniz böyle bir darbe girişimini tekrar yaşayabiliriz onun için liyakat ve adaleti esas almalıyız işi hak edene vermek ve yargı bağımsızlığını sağlamak en büyük görevimiz olmalıdır.”dedi.
“15 TEMMUZ MÜCADELESİ VE
YENİKAPI MİTİNGİ NET TAVIRDIR”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 15 Temmuz hain darbe girişinin yıldönümünde yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkan, hain darbe girişimine karşı ilk açıklaman MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’den geldiğini kaydetti. Taytak mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz da Ankara’da ışığı yanan tek genel merkez MHP Genel Merkezi olmuştur. O ışık milletimize umut, karanlık geceye nur, hain emellere sur olmuştur. Tarihin her döneminde Türk milleti ihanetlere maruz kalmıştır. Türk ve İslam âleminin sancaktarlığını üstlenmiş, elinin uzandığı her coğrafyaya huzur ve güven tahsis etmiş devlet anlayışımız en ağır darbe girişimlerinden birisi 15 Temmuz 2016 tarihinde, hain FETÖ tarafından gerçekleştirilmiştir. 15 Temmuz gecesi, milletimiz istiklalini ve vatanımızın istikbalini korumak için kurşunların karşısına dikilmiş, kendi iradesinden daha üstün bir irade tanımadığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. 15 Temmuz gecesi başlayan, Yenikapı mitingi ile perçinlenen ve Cumhur İttifakı ile hayat bulan birlikteliğin, terör örgütlerine ve devlet düşmanlarına karşı net tavrı, milletimizin iradesinde hayat bulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz hain darbe girişiminde şahadete erişen 251 vatan evladına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum.”
Öte yandan; AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan, OSB Başkanı Bekir Yeşilay, AGD Başkanı Muharrem Coşkun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel mesaj yayınladılar.