Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arslan: Beş bin 40 üye ile yetkimizi perçinledik

Eğitim Bir-Sen Afyon 1

Eğitim Bir-Sen Afyon 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, şube olarak 5040 üye sayısıyla tekrar yetkili sendika olduklarını belirtti. Arslan, en yakın rakipleri olan eğitim sendikasına 2 bin 277 üye sayısıyla fark attıklarını vurguladı

 

Eğitim Bir-Sen Afyon 1 Nolu Şube Başkanlığı bu yılda en fazla üye sayısıyla yetkili sendika olmaya hak kazandı.

“EN YAKIN RAKİBE 2 BİN 277 ÜYE İLE FARK ATTIK”

Mustafa Arslan, temellerinde bir avuç idealist insanın emek ve gayretinin bulunduğu Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi olarak 5 bin 40 üye sayısıyla yetkilerini perçinlediğini dile getirdi. Arslan, “25 Mayıs 2023 tarihinde imzalanan mutabakatla merkez ilçe dâhil 17 ilçemizde Eğitim Bir-Sen’in yetkili sendika unvanı bu yıl bir kez daha tescillendi. 4688 sayılı sendikalar kanunu gereği Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan yetki tespit toplantısı neticesinde Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube olarak, toplamda 5 bin 40 üye sayısıyla en yakın rakibimize 2 bin 272 fark attık. Soylu mücadelimizde devam eden yetki, kararlılık ve kazanımlarımız; yolumuza takoz koymak isteyenlere verilen en güzel cevaptır. Eğitim çalışanlarının haklarını gündelik hesaplara kurban etmeye çalışanlara atılan yerinde bir şamardır. Sendikacılığı çamur atmaktan ibaret zanneden, kırıp döken anlayışa verilen önemli bir ders olmakla beraber, inanmışlık ve adanmışlıkla harmanlanan teşkilatçı anlayışımızın, tek yürek olan 5 bin 40 kardeşimizin başarıya attığı ortak imzasıdır. Yetkinin ve inanmışlığın getirdiği gücümüzle bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üreteceğiz. İlimizin eğitimde hak ettiği yeri bulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimiz gibi, milletimizin değerlerine ve memleketimizin istikbaline harp ilan edenlerle mücadelemize; milletimizin değerlerine ve memleketimizin istikbaline kastedenler tarihin karanlık sayfalarına gömülene kadar kararlılıkla devam edeceğiz. Eğitim Bir-Sen’in bugün ulaştığı noktada yakalanan başarı tesadüf değildir.” dedi.

“ÇÖZÜM ODAKLI OLMAYANLAR KAYBETMEYE MAHKUM”

Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim çalışanlarının sıkıntılarıyla ilgilenmeyen, yeni kazanımlar elde etmek için çalışmayan, üyelerinin hak ve menfaatlerini dahi korumaktan aciz olanlar kaybetmişlerdir. Çözüm odaklı değil problem odaklı çalışan, kendi insanıyla ve onun değerleriyle kavgalı sendikalar kaybetmeye mahkûmdur. Eğitim Bir-Sen’e artarak devam eden bir teveccüh vardır. Eğitim Bir-Sen de kendine gösterilen teveccühün hakkını vermeye devam edecektir. Sendikacılık, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hayır diyebilmek ve mücadele etmektir. Öfke ve sloganın yerine aklın ve bilimin öne çıkarılması gereken sendikal kulvarda, insanların sağlıklı değerlendirme yapabilmesi, iş yapan ile gürültü çıkaranı ayırabilmesi, ancak demokrasinin teneffüs alanlarının genişlemesi ile mümkündür. Kamplaştırmayan, ayrıştırmayan, kaynaştıran ve buluşturan yeni bir solukla, toplumun bütün kesimlerine hitap eden bir yaklaşımı hayata geçiren Eğitim-Bir-Sen, gücüne güç katmaya devam edecektir.”

“SENDİKACILIK GÜNÜMÜZDEKİ AHİ TEŞKİLATININ KARŞILIĞIDIR”

Arslan sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim için yetki, emeği-ekmeği yüceltmenin yanında, özelde kamu çalışanlarının, genelde başta ülkemiz olmak üzere insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yaraşır bir yaşam kalitesine ulaşmasını sağlama sorumluluğunu gerçekleştirebilmenin aracıdır. Sendikacılığı bir mesleki dayanışma örgütü, hak arama zemini, ahilik teşkilatının günümüzdeki karşılığı olarak görüyoruz. Aynı zamanda kutlu Nebî’nin de mensubu olduğu, asırlar öncesinde haksızlıklara karşı örgütlü mücadelenin ender örneklerinden olan Hılf-ul Fudul’un (Erdemliler Hareketi) çağımızdaki bir yankısı olma şuurunda bir birliktelik olarak değerlendiriyoruz. 25 Mayıs 2023 tarihi itibarı ile Eğitim Bir-Sen olarak Afyonkarahisar ve ilçelerinde ezici bir çoğunlukla yetkili sendika olduğumuzu bir kez daha perçinledik. Rabbimize hamd ediyor, yetkiyi perçinlememizde, sendikamızın etki ve yetki etkisinin daha da artmasında emek veren, alın teri döken şube yönetim kurulu üyelerimizden, disiplin ve denetleme kurullarımıza, iş yeri temsilcilerimize, ilçe teşkilatlarımıza, kadınlar komisyonumuza -başarımızın mimarlarına mücadelemize emek, ömür ve gönül veren 5040 kardeşimize teşekkür ediyoruz. Biz büyük ve güçlü bir aileyiz.”