Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Atatürk’ü sevmek Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşatmaktır”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu,

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, ilk cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’ncü yıldönümünde yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da anıldı. Anma programında konuşan Coğrafya Öğretmeni Hülya Üretken, “10 Kasımlar, bir yas, bir veda günü değil Atatürk’ü anlama, sevgi ve minnetle anma günüdür. Atatürk’ü sevmek, onun izinden yılmadan yürümektir. Atatürk’ü sevmek, onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetini ebediyete kadar yaşatmaktır” dedi

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’ncü yıldönümü anma törenleri kapsamında 10 Kasım Perşembe günü saatler 9.05’i gösterdiğinde iki dakika boyunca sirenler çaldı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle dün sabah ilk tören Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi. Anma töreni sabah saat 10.00’da Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konfernas Salonu’nda gerçekleştirildi. Her iki törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başta olmak üzere askeri ve mülki erkân katıldılar.
“ATATÜRK FİKİRLERİN İÇİNDE YAŞIYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Ali Çağlar Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Hülya Üretken yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” sözünü hatırlatan Üretken, “Mustafa Kemal Atatürk çok sevdiği vatan toprağına kavuşmuştur. Lakin onun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve idealleri, bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden, sanatımıza kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde yaşamaktadır. Yaşamaya devam edecektir.” dedi.
“TÜRK MİLLETİ İÇİN ÇALIŞTI”
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir komutan olduğunu belirten Üretken, “O büyük komutan, Dumlupınar’dan, Sakarya’ya, Çanakkale’den Kafkaslar’a batıdan doğuya, kahraman Türk Milleti ile birlikte omuz omuza savaşmıştır. Elde ettiği zaferler ve kurduğu Cumhuriyet, onun vatana en büyük hediyes olmuştur. O, Türk Milletinin büyüklüğüne inanmış, kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip Yüce Türk Milletinin çağdaş dünya içinde yer alacağına gönülden bağlanmış ve bunun için çalışmıştır.” diye konuştu.
“10 KASIMLAR YAS GÜNÜ DEĞİL ATA’YI ANLAMA GÜNÜDÜR”
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrası sözlerini hatırlatan Hülya Üretken sözlerini şöyle tamamladı: “Atatürk Kurtuluş savaşının ardından şöyle demiştir, ‘En büyük davamız en medeni ve en gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir.’ 10 Kasımlar, bir yas, bir veda günü değil Atatürk’ü anlama, sevgi ve minnetle anma günüdür. Atatürk’ü sevmek, onun izinden yılmadan yürümektir. Atatürk’ü sevmek, onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetini ebediyete kadar yaşatmaktır. Bugün bizlere düşen görev onun ışığında yüzümüzü aydınlık geleceğe dönmek, fikirlerimizi, geniş hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını şükranla anıyorum.”
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Anma programı Ali Çağlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları türkünün seslendirilmesi, oratoryo sunumu ve şiir okunmasıyla devam etti. Program sonunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Gününe özel düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti