Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bayramlar rahmet günleridir” – Kocatepe Gazetesi

Vali Mustafa Tutulmaz Kurban
"Bayramlar rahmet günleridir"

Vali Mustafa Tutulmaz Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, bayramda, kırgınlıkların ve dargınlıkların geride bırakıldığını belirterek, “Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, insani vasıfları ön plana çıkaran, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının daha da anlam kazandığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban Bayramı’na hep birlikte kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştiren, birlik, beraberlik, dayanışma ve rahmet günleridir. Kurban Bayramı bizleri Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve Hz. Hacer’in hayatına götürürken diğer taraftan İslâm tarihini, Hz. Muhammed Mustafa’nın örnek hayatını, hafızalarımızda canlandırmamıza vesile olur ve Müslümanlara tarih sahnesinde süreklilik kazandırır.” dedi.
“DARGINLIKLAR GERİDE BIRAKILMALI”
Kurban Bayramı’nın bütün gönüllerde ve tüm hanelerde en iyi şekilde yaşanmasını temenni eden Vali Tutulmaz, “Bayramda, kırgınlıklar dargınlıklar geride bırakılır. İşte bu iklimle girdiğimiz bu bayramda da, gözleri kapıda olanları, yaşlıları, hastaları ve bir dost özlemi çekenleri unutmamalı, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin ailelerini ve yetimlerini de unutmayarak, onların da yanında olmalıyız. Kurban Bayramı’nın bütün gönüllerde ve tüm hanelerde en iyi şekilde yaşanmasını temenni ediyor, aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin, İslâm Âleminin ve tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
MÜSTESNA GÜNLER
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm İslam Âlemi’nin ve Afyonkarahisarlıların Kurban Bayramı’nı kutladı. Başkan Zeybek, bayramların; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günler olduğunu söyledi.
Bayramların dini şuur ve duyguların gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine, birlik ve beraberlik ruhunun kuvvetlenmesine vesile olduğundan dolayı önem arz ettiğini belirten Başkan Zeybek, “Bugün milletçe, sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bilindiği üzere Bayramlar; birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahiptir. İyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimizdir. Dini bayramlarımızın oluşturduğu bu manevi ortamları taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı; sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz. bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz ile Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan’da yayınladık mesajlarla Kurban Bayramı’nı kutladılar.