Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BU ENSTİTÜ’DE YAŞ SINIRI YOK

BU ENSTİTÜ’DE YAŞ SINIRI YOK

Afyonkarahisar’da kısa süre sonra açılacak olan “Olgunlaşma ve Gastronomi Enstitüsü”nde katılımcıların en üst düzey eğitim alarak mezun olacaklarını söyleyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Enstitü’de yaş sınırı olmayacak” dedi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in geçtiğimiz aylarda Afyonkarahisar’a yaptığı ziyareti sırasında Türkiye’nin 13. Gastronomi Enstitüsü’nün kentte açılacağına dair müjdesinde önemli bir gelişme yaşandı.
Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın eşi ve aynı zamanda MEB Bakan Danışmanı Nur Özkaya, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı makamında ziyaret ettiler.
Ziyareti sonrasında Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin kentte açılması planlanan Olgunlaşma ve Gastronomi Enstitüleri hakkındaki sunumunu Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer ve MEB Bakan Danışmanı Nur Özkaya ile birlikte dinledi.
“EN ÜST DÜZEY EĞİTİMİ ALARAK MEZUN OLACAKLAR”
Toplantıya başkanlık eden Vali Yiğitbaşı, enstitüyle ilgili şunları söyledi:
“İlimizde açılacak bu enstitü sayesinde öğrencilerimiz şehrimizin birçok değeri ile ilgili eğitimler alacak. Yaş sınırının olmayacağı bu enstitü sayesinde sektörel ihtiyaçlara göre şekillenecek müfredat ile katılımcılar en üst düzey eğitim alarak mezun olacaklar. Bununla birlikte, iş yeri açma belgesine sahip olarak alanlarında uzmanlaşıp şehrimizin değerlerini her platformda yaşatacaklar. Kurulacak enstitümüzde, UNESCO tescilli Gastronomi değerlerimizden tutun da dokuma, keçe işçiliği ve hatta mermer işlemeye kadar birbirinden farklı dallarda uzun vadeli eğitim verilmesi planlanmaktadır.”
“ENSTİTÜ KADINLARIMIZ
İÇİN EŞSİZ FIRSAT SUNACAK”
Afyonkarahisar’ın tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan toplantı esnasında, şehrin kültürel potansiyelinin enstitü için zengin bir kaynak olacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer şunları dile getirdi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde açılan bu enstitüler gerçekten kültürel mirasımızın yeniden canlanmasına vesile olacaktır. Özellikle kadınlarımızın girişimci ve yenilikçi becerilerinin ortaya çıkarılması için eşsiz bir fırsat sunacaktır.”
“TÜRKİYE’DEKİ SAYILI ENSTİTÜLERDEN BİRİ OLACAK”
Afyonkarahisar’da açılacak enstitü için kadro işlemlerinin tamamlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ise, enstitünün şehre yakışır, Türkiye’de de sayılı bir enstitü olacağını vurguladı.
Toplantı sonrasında misafirleri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Çıraklık Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı, kursiyerlerle bir süre sohbet etti. >> Burak AYDIN’ın Haberi