Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Celal Yıldırım hoca vefat etti

Celal Yıldırım hoca vefat etti

Son dönem İslam alimlerinden, 1966-1977 yılları arasında Afyonkarahisar’da Müftülük görevinde bulunan, gazeteniz Kocatepe’de uzun yıllar köşe yazarlığı yaparak Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi dini konularda bilgilendiren, Afyonluların sayıp, sevip, hürmet gösterdiği önemli din adamlarından Celal Yıldırım vefat etti.
Merhum Celal Yıldırım’ın cenaze namazı dün İzmir ilahiyat fakültesi Camii’nde ikindi namazı sonrası kılındı. Müftü Celal Yıldırım’ın cenazesi İzmir’de defnedildi.
Son dönem İslâm âlimlerinden; Aydın, Afyon ve İzmir eski Müftülerinden merhum Celal Yıldırım’ın kısa özgeçmişi şöyle:
1932 yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde doğdu. İlk tahsilini memleketinde yaptı. Daha sonra babasında hususi dersler aldı. 1956 Yılında Müftülük sınavlarında başarılı görüldüğünden Kuyucak Müftülüğüne atandı. İzmir Müftülüğü’ndeki dört yıllık görevinden sonra 1966’da Afyon Müftülüğüne atandı. 1977 yılında İzmir Vaizliğine atanan Celal YILDIRIM aynı görevi sürdürürken 1979 yılında emekli oldu. Evli ve dört çocuk babasıdır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında eserleri ile tanınmıştır. Evli ve dört çocuk babasıdır. Afyonkarahisar’da görev yapmaya başlamasının ardından Kocatepe Gazetesi’nde yazdığı köşe yazıları ile halkın dini konularda bilgilenmesini sağlamıştır. Afyonkarahisar’daki dini çalışmalara yeni bir soluk kazandıran Müftü Celal Yıldırım zamanında, Yoncaaltı Camii altındaki küçük bir yerde hizmet veren Afyon İl Müftülüğü, bugün de hizmetini sürdürdüğü Dumlupınar mahallesindeki yerine taşınmıştır. Bugünkü Afyon Müftülüğü binaları Müftü Celal Yıldırım’ın görevde olduğu zaman içerisinde hayırsever vatandaşların katkıları ile alınıp, inşa edilmiştir. İlimizdeki pek çok dini yapının ihyasında katkısı bulunan Müftü Celal Yıldırım aynı zamanda Afyon halkının irşadı açısından da önemli hizmetlerde bulunmuştur. Bir dönem Afyonkarahisar’dan milletvekili adayı olması da gündeme gelen merhum Celal Yıldırım, emekliliğinden sonra son görev yeri olan İzmir’e yerleşmiştir. Yaşamının son yıllarını hastalığı nedeniyle evinde tamamlamıştır.
Eserleri:
Ahiret Âlemi
Amellerin Faziletleri
 Türk İslam Tarihinin Altın Sahifeleri
İslam Bahçesinin Gül Demetleri
Dört Mezhebe Göre Kur’an Ahkâmı
İslam Hidayeti (Tercüme)
Riyadan İhlâsa
Zulmetten Nur’a
Kur’an ve Modern İlim (Tercüme)
El İbriz (Tercüme)
Büyük Günahlar, Büyük Sevaplar
Tarikat-ı Muhammediye (Tercüme)
Müslümanlara Öğütler
Kaynaklarıyla İslam Fıkhı
Dört Mezhebe Göre İslam İlmihali
İlmin Işığında Asrın Kur’an Tefsiri

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti