Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Daha çok üretim ve istihdamla kayıplar telafi edilecek”

ATSO’nun 2020 yılı Eylül

ATSO’nun 2020 yılı Eylül ayı olağan meclis toplantısı, video konferans yöntemiyle yapıldı. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, işletmelerin pandemi sürecinde fedakârlıklar yaptığını belirterek, “Bu zor günler geçtiğinde daha çok üretim ve istihdamla geçmiş kayıplar da telafi edilecektir” dedi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin 2020 yılının Eylül ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde, video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.
“AÇIKLAMALARA GÖRE PANDEMİ 2022’YE KADAR
SÜRECEK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla Meclis toplantılarımızı Mart ayından itibaren video konferans yöntemiyle düzenliyoruz. Vakaların durumu ve yapılan açıklamalar gösteriyor ki bu düzende toplantıya bir süre daha devam edecek, Meclis başta olmak üzere tüm toplantılarımızı bu yöntemle gerçekleştireceğiz. Uzmanların açıklamalarına göre pandemi ile ilgili aşı, 2021’in ilk aylarında uygulanmaya başlanacak, ama pandemi 2022’ye kadar sürecek. Bu durumda, yine tedbiri elden bırakmamak, temizlik, maske ve mesafe kuralına uygun yaşamak gerekiyor. Toplumun sağlığının korunması, bizim için çok önemlidir.” dedi.
“ATSO MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTISI DA
VİDEO KONFERANS
YÖNTEMİYLE YAPILACAK”
29 Eylül 2020 tarihinde ATSO Müşterek Meslek Komite toplantısının da video konferans yöntemiyle yapılacağını hatırlatan Merdivenci, “29 Eylül 2020 Salı günü, saat 15’te Odamız Müşterek Meslek Komite toplantısı gerçekleştirilecektir. Meslek Komite üyelerimizi, video konferans üzerinden yapacağımız bu toplantıya katılmaya davet ediyorum. Meslek Komitelerimiz’den gelen her görüş ve talebi değerlendirerek lobi faaliyetleri yapıyoruz. Bu konu, Odamız’ın önemli çalışmaları arasındadır.” diye konuştu.
“ALIŞIK OLMADIĞIMIZ
BİR SÜRECİ YAŞIYORUZ”
Pandemi sürecinde ekonomiye katkı sağlayan iş insanı ve sanayicileri kutlayan Merdivenci, “Mart ayından bu yana, alışık olmadığımız bir süreci yaşıyoruz. İşletmelerimiz pandemi sürecinden en az kayıpla çıkmaya çalışırken, bir yandan da çalışanlarının sağlığını koruma gayreti gösteriyor. Bu süreçte sanayici ve iş insanlarımız, aynı zamanda çalışanlarımız fedakârlıklar yapıyor. Ülkemizin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlayan iş dünyamızı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu zor günler geçecektir; daha çok üretim ve istihdamla geçmiş kayıplar da telafi edilecektir.” ifadelerini kullandı.
SÜLEYMAN KIRLIOĞLU’NU KUTLADI
Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:
“19 Eylül’de, Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik ve Mareşallik’ unvanlarının verilmesine atfen Gaziler Günü’nü kutladık. Ülkemiz, özellikle 1980 sonrasında bölücü terör örgütüne karşı verilen mücadelede birçok şehit vermiş, birçok asker ve sivil vatandaşımız gazi olmuştur. Yüzyıllardan bu yana bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, hayatlarını kaybeden gazilerimizi rahmetle, yaşayan gazilerimizi minnetle anıyoruz. İçinde bulunduğumuz Eylül ayında Ahilik Haftası’nı kutladık. Ahilik Haftası’nda Odamız adına, Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İş İnsanı plaketini, değerli iş insanı Sayın Süleyman Kırlıoğlu’na takdim ettik. Sayın Kırlıoğlu’nu kutluyor; başarılarının devamını diliyoruz. Bu bağlamda, Ahilik Haftası’nı da tekrar kutluyor; Ahi Evran’ın ilkelerinin derinlemesine anlaşılmasını diliyorum.”
“KAN VER AFYON KAMPANYASINA
BİZDE DESEK
VERİYORUZ”
Merdivenci, sivil toplum kuruluşları tarafından “Kan Ver Afyon” kampanyası başlatıldığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar Valiliği tarafından sürdürülen Afyonkarahisar Sevgi Yılı projesi çerçevesinde sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma duyguları yeniden canlanıyor. Bu kapsamda, Afyonkarahisar hemşehri derneklerinin oluşturduğu Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu anlamlı bir etkinliğe imza atacak. Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleri, Türk Kızılayı’nın işbirliğinde, ülke genelinde “Kan Ver Afyon” kampanyası düzenleyecek. Afyon Eğitim Vakfı’nın eşgüdümünde yürütülecek bu kampanyaya biz de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek veriyoruz.”
Merdivenci, açılış konuşmasına “Ben Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı, hem de bir hekim olarak Kovid-19 sürecinde büyük fedakârlık yapan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlarına yapılan tüm saldırıları kınıyorum” sözleri ile son verdi.
Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ve güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunulmasının ardından sona erdi. >> Kocatepe Haber Merkezi