Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Direnişin ve Milli Mücadele’nin kenti, Şehİtler dİyarı Afyonkarahİsar”

“Direnişin ve Milli Mücadele’nin kenti,  Şehİtler dİyarı Afyonkarahİsar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin şahlanışına set vurma gayretlerini, aydınlık yarınlarımızın teminatı geçlerimizle birlikte inşallah boşa çıkartacağız. Ecdadımızın bu topraklarda bıraktığı izleri takip ederek; Türkiye’yi ahlakla, erdemle, adaletle ve kardeşlikle büyütmeye devam edeceğiz” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı’nda düzenlenen Büyük Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Yaklaşık 2 saat gecikmeli başlayan Afyonkarahisar mitingi 1 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan miting sonrasında Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti.
Zafer Kent Meydanı’nda hazırlanan tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitap etti. Bazı kabine üyeleri, milletvekilleri ve kent protokol üyelerinin de eşlik ettiği törende, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat kurum İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da birer konuşma yaptılar.
“ŞEHİTLER DİYARI AFYONKARAHİSAR”
Büyük Zafer’in arifesinde; mücadelenin, direnişin ve millî iradenin şehri Afyonkarahisar’da bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitler diyarı Afyonkarahisar’da vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren tüm kahramanlara Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük Zafer’in 100. yılına ulaşmanın heyecanını yaşadığımız bu özel günde; Kocatepe’den taarruz emrini veren Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı, Yüzbaşı Agâh Efendi’yi ve beraber toprağa düştüğü Mehmetçikleri, Çiğiltepe Kahramanı Albay Reşat Bey’i, Afyonkarahisar’ın şehitliklerinde koyun koyuna yatan tüm yiğitleri, tüm askerlerimizi burada tazimle yâd ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad, mekânlarını cennet, makamlarını ali eylesin diyorum. Aynı kutlu gaye uğrunda yaralanan gazilerimize Rabbimden şifa diliyorum” şeklinde konuştu.
“ANKARA-İZMİR ARASI HIZLI TRENİ 2025’DE BİTECEK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’da yaptığı açıklamada Ankara-Afyon-Uşak ve İzmir Hızlı Tren hattının 2025 yılında hizmete gireceğini söyledi.
Erdoğan’ın konuşmasında Afyonkarahisar ile ilgili olarak altını çizdiği konular şunlardan oluştu:
Şehrimize ikinci devlet hastanesini kazandırdık, elhamdülillah.
Afyon’a ikinci üniversiteyi açtık.
Sosyal yardımlar noktasında Afyonkarahisar’da toplam 3 Milyar tutarında kaynak aktardık.
9 Millet Bahçesi projemiz var. 4’ü devam ediyor. 5’ine yakında başlıyoruz.
İkinci Kapadokya olarak bilinen Frigya Vadileri’nde büyük bir çevre düzenlemesi yürütüyoruz.
600 konağın 400’ünün restorasyonu tamamlandı.
Ulaştırmada 585 kilometrelik bölünmüş yol yaptık.
Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı sürüyor. 2025 yılında tamamlanacak.
HIZLI TREN HATTININ ÜST YAPISININ TEMELİ ATILDI
Konuşmaların ardından canlı bağlantı ile Sinanpaşa’da bulunan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve bareberindekilerun bulunduğu alana bağlanıldı. Bu bağlantı ile 508 kilometre uzunluğundaki Ankara- Afyonkarahisar- Uşak- İzmir Hızlı Tren Hattı’nın üst yapı temel atma töreni gerçekleştirildi. Söz konusu yatırımın 3 yıl içerisinde yani 2025 yılında tamamlanacağı söylendi.
AFYONKARAHİSAR’IN EN BÜYÜK BARAJI’NIN AÇILIŞI YAPILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, telekonferansla Afyonkarahisar Çay Barajı’nın açılışını da yaptı. Barajın olduğu yerde hazır bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye bağlanan Erdoğan, barajı göstererek, “Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu barajın Afyonkarahisar’ın en büyük barajı olduğunu söyledi.
Daha sonra diğer yatırımların toplu açılışı gerçekleştirildi.
“85 MİLYONUN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ TAHKİM EDİYORUZ”
Milletimizin bu topraklardaki bin yılık varlığının köşe taşları olarak gördükleri zaferleri hiçbir ayrım yapmadan kucakladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bize yıllarca unutturulmaya çalışılan, yıllarca üstü örtülen, yıllarca ihmal edilen, tarihimizi kendilerince yeniden yazmak isteyenler tarafından yok sayılan zaferlerimizin hepsine de sahip çıkıyoruz. İşte bugün burada olduğu gibi hem millet olma bilincimizi kuvvetlendiriyoruz hem de 85 milyonun birlik ve beraberliğini tahkim ediyoruz.”
“Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar, milletimizin kutsallarına hakaret edenler, hem maşeri vicdanda hem de hukuk önünde hesap vermekten paçalarını kurtaramayacaklar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihî şahsiyetler arasında ayrımcılık yaparak fitne tüccarlığına yeltenen sahte tarihçilerin, kirli emellerini gerçekleştiremeyeceklerini de vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek parti faşizmi özlemiyle yanıp tutuşanlar, son 20 yıldır hep olduğu gibi gelecekte de inşallah hedeflerine asla ulaşamayacaklar. Ülkemizin şahlanışına set vurma gayretlerini yine sizlerle birlikte, aydınlık yarınlarımızın teminatı geçlerimizle birlikte inşallah boşa çıkartacağız. Ecdadımızın bu topraklarda bıraktığı izleri takip ederek; Türkiye’yi ahlakla, erdemle, adaletle ve kardeşlikle büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“SEÇİME 9 AY VAR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerine değinerek, “Artık 9 ay var. 9 ay sonra 2023 seçimlere hazır mıyız? Ana kademe kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Kadın kolları ve gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ben size inanıyor ve güveniyorum. Tarih bilmez, ahlak bilmez, kutsal tanımaz edepsizlere rağmen milletimizi ayakta tutan sütunların yıkılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’da olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Erdoğan, “Afyonkarahisar bir başka burada yine 50 bini aşkın kardeşimizle bir aradayız. Bay Kemal bak Afyon ve Kütahya’dan sana selamlar var. Salgın sebebiyle 3,5 yıldır sizinle bir arada olamadık ama yine de Afyon’dayız. Büyük zaferin arifesinde Afyon’dayız. Direnişin, Milli Mücadele’nin kenti Afyon’da olmaktan onur duyuyorum. Şehitler diyarı Afyonkarahisar’da vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren tüm kahramanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Büyük zaferin 100. yılına ulaşmanın heyecanıyla bu özel günde Yüzbaşı Agah Efendi ve Çiğiltepe kahramanı Albay Reşat Bey ve şehitlikte koyun koyuna yatan bütün kahramanları yad ediyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Aynı kutlu gaye uğrunda yaralanan gazilerimize rabbimden şifa diliyorum” dedi.
“ZAFERLERİMİZİ HİÇBİR AYRIM YAPMADAN KUCAKLIYORUZ”
Milli beka ve değerlere yönelik çirkefçe saldırıların arttığı bir dönemin yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bundan bir asır önce tüm imkansızlıklara rağmen verilen destansı mücadeleyi hep birlikte yeniden hatırladık. Meydanı dolduran gençlerimizle, kadınlarımızla, ak saçlılarımızla bağımsızlık irademizi tekrar perçinledik. Milli bekamıza ve değerlerimize yönelik çirkefçe saldırıların arttığı bir dönemde Ahlat’tan ve Malazgirt’ten çok önemli mesajlar verdik. Yarın da Ankara’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayacağız. Milletimizin bu topraklardaki 1000 yıllık varlığının köşe taşları olarak gördüğümüz zaferlerimizi hiçbir ayrım yapmadan kucaklıyoruz.”
“YOK SAYILAN ZAFERLERİMİZİN HEPSİNE DE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Konuşmasında yaklaşan 2023 seçimlerine değinen ve meydanı dolduran vatandaşlardan destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık 9 ay var. 9 ay sonra 2023 seçimlere hazır mıyız? Ana kademe kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Kadın kolları ve gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ben size inanıyor ve güveniyorum. 2023’ün bizler için bugün burada olduğu gibi zafer yılı olacağına inanıyorum. Şahit ol yarabbi. Bize yıllarca unutturulmaya çalışılan, yıllarca üstü örtülen, yıllarca ihmal edilen ve tarihimizi kendilerince yeniden yazmak isteyenler tarafından yok sayılan zaferlerimizin hepsine de sahip çıkıyoruz. Burada olduğu gibi hem millet olma bilincimizi kuvvetlendiriyoruz hem de 85 milyonun birlik ve beraberliğini tahkim ediyoruz” diye konuştu.
“ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KALLEŞ SALDIRILARI, ONLARIN HİÇBİRİ BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYMAYACAK”
“Birileri rahatsız olsa da şanlı tarihimizin bu önemli günlerini her seferinde daha büyük katılımlarla çok daha coşkulu bir şekilde yad edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tarih bilmez, ahlak bilmez, kutsal tanımaz edepsizlere rağmen milletimizi ayakta tutan sütunların yıkılmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’yi eski kötü günlerine geri döndürme çabaları, ne millete tepeden bakmaya alışmış elitlerin hezeyanları, ne milli iradenin egemenliğini kabullenemeyen vesayetçilerin oyunlarını, ne FETÖ’sünden, PKK’sına eli kanlı terör örgütlerinin kalleş saldırıları, onların hiçbiri bizi yolumuzdan alıkoymayacak. Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar, milletimizin kutsallarına hakaret eden hem maşeri vicdanda hem de hukuk önünde hesap vermekten paçalarını kurtaramayacaklar.”
“TEK PARTİ FAŞİZMİ ÖZLEMİYLE YANIP TUTUŞANLAR GELECEKTE DE HEDEFLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAKLAR”
Tarih konusunda yapılan dayatmalara da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek millet, diyor muyuz? Biz yola nereden çıktık. Buradan, Afyonkarahisar’dan çıktık. Herkes duysun, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Bizim bu birliğimizi kimse bozamaz. Tarihi şahsiyetlerimizi arasında ayrımcılık yaparak fitne tüccarlığına yeltenen sahte tarihçiler, kirli emellerini gerçekleştiremeyecekler. Tek parti faşizmi özlemiyle yanıp tutuşanlar gelecekte de hedeflerine asla ulaşamayacaklar. Son 20 yılda olduğu gibi gelecekte de inşallah emellerine asla ulaşamayacaklar. Ülkemizin şahlanışına set vurma gayretlerini yine sizlerle birlikte, aydınlık yarınlarımızın teminatı gençlerimizle birlikte inşallah boşa çıkaracağız. Ecdadımızın bu topraklarda bıraktığı izleri takip ederek, Türkiye’yi ahlakla, erdemle, adaletle ve kardeşlikle büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
“MUHALEFET TÜM MESAİSİNİ BİRBİRİNİN KUYUSUNU KAZMAYA, YALAN VE İFTİRA SİYASETİYLE ÜLKENİN ALTINI OYMAYA HARCIYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklendiği konuşmasında, “Muhalefet tüm mesaisini birbirinin kuyusunu kazmaya, yalan ve iftira siyasetiyle ülkenin altını oymaya harcarken, biz sizlerle birlikte 85 milyona hizmet götürmeye harcıyoruz. Toplanıp dağılmaktan başka hiçbir maharetleri var mı? Kendi sığ gündemleri ile baş başa bırakıp, biz işimize bakıyoruz” dedi.
AK Parti’nin vizyonunun Afyonkarahisar’da çizildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tam 21 yıldır gece gündüz demeden Afyon ile birlikte tüm Türkiye’ye aşkla hizmet ediyoruz. Aşılmaz denilen nice engelleri aştık ve buralara geldik, sizlerin desteği ile. Ülkemizi bölgesinin parlayan yıldızı haline getirdik. Yıllardır ihmali gidermekle kalmadık, ülkemizi her alanda tarihi nitelikte yatırımla buluşturduk. Demokrasiden özgürlüklere, ulaşımdan eğitime, sağlıktan tarıma, sosyal yardımlardan ekonomiye, savunma sanayinden diplomasiye kadar her bir başlıkta ülkemize çağ atlattık” dedi.
“TÜM DÜNYANIN İÇİNDE SÜRÜKLENDİĞİ BU FIRTINADAN SAĞ VE SALİM ÜLKEMİZİ ÇIKARTACAĞIZ”
Konuşmasında dünyada yaşanan ekonomik gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:
“Afyon’a son 20 yılda yapılan yatımların tutarı 34 milyar lirayı geçiyor yaptığımız yatırımlar. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı inşaatı sürüyor. Bu hattın 2025 yılında tamamlanması ile Afyon-Ankara arası 1,5 saate, İstanbul arası 3,5 saate ve İzmir 2 saate düşecek. Afyon’a 43 adet baraj 20 adet gölet inşa ettik. 742 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı süren 13 sulama tesisimiz ile 34 bin dekar araziyi daha sulayacağız. 3 milyar tutarında tarımsal destek verdik. Üreticilerimizi yalnız bırakmadık, bırakmıyoruz. Verimli bir hasat dönemi geçiriyoruz. Tüm dünyanın içinde sürüklendiği bu fırtınadan sağ ve salim ülkemizi çıkartacağız.”
“KENDİ SIĞ GÜNDEMLERİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKIP, BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ”
Konuşmasında muhalefete, özellikle ‘6’lı masaya’ da yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet tüm mesaisini birbirinin kuyusunu kazmaya, yalan ve iftira siyasetiyle ülkenin altını oymaya harcarken, biz sizlerle birlikte 85 milyona hizmet götürmeye harcıyoruz. Toplanıp dağılmaktan başka hiçbir maharetleri var mı? Kendi sığ gündemleri ile baş başa bırakıp, biz işimize bakıyoruz. Sizlerin desteği ve duası yanımızda olduğu müddetçe Afyon ile birlikte tüm Türkiye’ye eserlerimize mührümüzü vurmaya devam edeceğiz. Sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu yatırımları sizlerle birlikte yaptık. Ülkemizi başarıdan başarıya sizlerle beraber koşturduk. Türkiye’nin ayağına vurulan asırlık prangaları ele ele verip, güç birliği yaparak beraber kırdık. Bizi mücadelemizde yalnız bırakmadınız, biz de size olan şükran borcumuzu daha çok eser üreterek ödedik” diye konuştu.
“TÜRKİYE 2023’TE GELECEK ASIRDAKİ TARİHİNE YÖN VERECEK TARİHİ BİR SEÇİM YAŞAYACAK”
Konuşmasında 2023 seçimlerine değinen ve seçimlerde destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:
“Şimdi önümüzde 2023 seçimleri var. Türkiye 2023’te gelecek asırdaki tarihine yön verecek tarihi bir seçim yaşayacak. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 2023 imtihanından da alnımızın akıyla geçerek, büyük ve güçlü Türkiye yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Sizlerden 2023’e giden kritik süreçte birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize daha fazla sahip çıkmanızı bekliyorum.”