Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dumlupınar Camii’nde Kur’an ziyafeti

Dumlupınar Camii’nde Kur’an ziyafeti

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası yurt genelinde kutlandı

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Merkez Dumlupınar Camii’nde de İl Müftülüğü tarafından Kur’an ziyafeti düzenlendi. İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın da katıldığı program büyük ilgi ve katılımla gerçekleşti. Müftü Kazancı, yatsı namazını müteakip cemaate hitap etti. İlim, hikmet ve ibadet için camilerin ehemmiyetinden bahseden Kazancı, bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana temasının “camiler ve ilim” olduğunu belirtti.
Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, “Camiler; ilim, irfan, varlık, kulluk ve ahlak çizgisinde çok önemli işlevi olan, Müslüman bilincinin temellendirildiği, gönüllerin mamur olduğu, zihinlerin beslendiği, birlik beraberlik ekseninde sevgi ve dayanışma bağının kurulduğu eşsiz mekanlardır.” ifadelerini kullandı.
Aynı zamanda, din görevlilerinin haftasını da kutlayan Müftü Kazancı, iyi günde, kötü günde, hayatın her alanında halkın içinde görev yapan din görevlilerinin önemine de dikkat çekti. Veysel Yüksel, Ziya Karakaya, Osman Aykan, İsmail Yüksel, Muhammed Yıldırım, Nurettin Durgu, Muammer Çelik, Hasan Altın ve Abdüssamet Yüksel hocaların birbirinden güzel Kur’an ziyafetleri, ilahiler, kasideler ve hatim dualarıyla program sona erdi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi