Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu, LGS birincilerini kutladı

Eroğlu, LGS birincilerini kutladı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocatepe Ortaokulu öğrencisi Furkan Gökkaya ile Bahçeşehir Koleji öğrencisi Mürşit Aymergen’in LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmalarının kendilerini gururlandırdığını kaydederek, Afyonkarahisar’ın LGS birincilerini kutladı

 

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen, 2020 yılı Liselere Giriş Sınavında (LGS) Afyonkarahisar’dan birinci olan iki öğrenciyi kutladı.
“EĞİTİMDE MUAZZAM
YATIRIMLAR YAPILDI”
Afyonkarahisar’a eğitimde muazzam yatırımlar gerçekleştirildiğini belirten Eroğlu, “Eğitimde muazzam yatırımlar gerçekleştirdik. Hükümetlerimiz döneminde eğitim her zaman en öncelikli konuların başında gelmektedir. Bütçeden en fazla payı her zaman eğitime ayırdık. Ülkemizde eğitim konusunda; hükümetlerimiz döneminde son 18 yılda muazzam yatırımlar yapıldı. Afyonkarahisar’ımız da bu yatırımlardan büyük bir pay aldı. Eğitim kalitesini artırmak için 3 hususta adımlar atılması gerekmektedir ve biz de bu adımları atıyoruz. Eğitimde fiziki altyapı çalışmalarının tamamlanması, eğitici seviyesinin artırılmasıdır. Öğrencilerimizin teşvik edilerek heyecan ve coşkuyla eğitimlerine hazırlanmasının temin edilecektir. Afyonkarahisar’da hükümetlerimiz döneminde son 18 yılda takriben 550 milyon TL yatırım yaparak özellikle yeni okullar inşa ederek fiziki altyapıyı geliştirdik ve derslik sayısını arttırarak derslik başına düşen öğrenci sayısını da azalttık.” dedi.
“DERSLİK VE ÖĞRETMEN SAYISI ARTTI”
2002 yılında 5 bin 126 olan derslik sayısını 2020 yılında 6 bin 943’e çıkarıldığını aktaran Eroğlu, “Derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltarak öğrenimi daha verimli hale getirdik. Eğitimin en önemli bileşenleri olan öğretmenlerimizin sayısını da takriben iki katına çıkarttık. 2002 yılında 6 bin 573 olan öğretmen sayısını, 2020 yılında 10 bin 334’e yükselttik. 2003 yılında başlattığımız Ücretsiz Ders Kitabı Projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimizin kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. Son 18 yılda öğrencilerimize takriben 50.000.000 TL maliyetle 27 milyon adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık.” ifadelerine yer verdi.
“EĞİTİM YATIRIMLARI
HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR”
İleri teknoloji kullanılarak eğitim kalitesini artırdıklarını kaydeden Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “İleri teknoloji kullanarak eğitim kalitesini artırdık. Bilim ve teknolojinin her geçen gün daha da geliştiği dünyamızda, teknoloji aynı zamanda eğitimin kalitesini de arttırmaktadır. Bu düşünceyle Afyonkarahisar’da en ileri teknolojiyi okullarımıza taşıdık. 12 bin 624 adet bilgisayarı okullarımıza gönderdik. 662 sınıfa ADSL bağlantısı(internet) sağladık. Toplam 468 Bilişim Teknoloji Sınıfı kurduk. Fatih Projesi kapsamında; 5 bin 401 etkileşimli tahta, 699 çok fonksiyonlu yazıcı, 41 doküman Kamera, 11 bin 592 Tablet Bilgisayar gönderdik. Hükümetimiz Afyonkarahisar’da eğitim alanında yatırım yapmaya hız kesmeden devam etmektedir. Yaptığımız yatırımların karşılığını almak bizleri son derece mutlu etmektedir. LGS sınavında Türkiye Birincisi olan Furkan Gökkaya ve Mürşit Aymergen’i tekrar tebrik ediyorum. Yavrularımıza eğitim ve öğretim hayatlarında üstün muvaffakiyetler diliyorum. Bu başarıda emeği olan ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.