Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ertürk: İHH kurban rahmetini 54 ülkeye dağıtacak

İHH Afyon Dernek Başkanı

İHH Afyon Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, İHH’nin, 28 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da mazlumların yanında olup; hayırseverlerin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Kurban Rahmettir” sloganıyla Türkiye dâhil dünyanın 54 ülkesine yola çıkacağını bildirdi

 

Ahmet Ertürk, İHH’nin bu yılki kurban bedelini 900 TL olarak belirlediğini İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yılki kurban organizasyonunu “Kurban Rahmettir” sloganıyla yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 54 ülkeye gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.
“BAĞIŞÇI 54 ÜLKEDEN
İSTEDİĞİNİ SEÇEBİLECEK”
Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, 1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa kurban projesini gerçekleştiren İHH’nin, 28 yıldır süre gelen kurban çalışmalarında her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ettiğini belirtti. Her yıl İHH tarafından milyonlarca insana yardım ulaştırdığını vurgulayan Ertürk, “Çeyrek asrı aşan bir süredir kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 900 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH’ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 51 bin 447 hisseyi 2 milyondan fazla muhtaca ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.” dedi.
“ZOR ŞARTLARDA
MUHTAÇLARA ULAŞILACAK”
Bu yılki kurban organizasyonu hakkında bilgi veren Ertürk şu ifadeleri kullandı: “İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılı kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 54 ülkede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu yıl da kurban vesilesiyle İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Zor şartlar altında muhtaçlara ulaşılacak. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, hayırseverlerin kurbanlarını kesip muhtaçlara ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapacak. İHH, yurt içinde İnsani Yardım Dernekleri ile yurt dışında ise temsilcilik ve partner kurumlarıyla birlikte çalışmaları gerçekleştirecek. Koronavirüs nedeniyle gidilecek ülkelerdeki sağlık durumu dikkate alınacak. Gidilecek ülkelerde kimi ekipler saatlerce uçak yolculuğu yapacak, kimisi doğru dürüst yolu bile olmayan bölgelerde zor şartlar altında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gittikleri ülkelerde İHH ekipleri, her şeye rağmen kendilerine emanet edilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.”
“ÖNCELİK YURT İÇİ VE
KRİZ BÖLGELERİ OLACAK”
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, kurban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucakladığını kaydeden Ertürk, “ İHH, bağışçılarının vekâlet yoluyla bağışladıkları kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla birlikte, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor. Yurt içi ve kriz bölgelerine öncelik verilecek. Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutulacak. Yurt içindeki muhtaçlar ayrıca önem gösterilecek.” dedi.
54 ülkede kurban organizasyonu düzenlendiğini aktaran Ertürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Ukrayna (Kırım), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan. Gürcistan (Gürcistan ve Acara) Balkanlar: Macaristan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova) Afrika: Çad, Kamerun, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Senegal, Moritanya, Fildişi Sahili, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Güney Afrika, Eswatini, Mozambik, Liberya, Cibuti. Ortadoğu: Yemen, Filistin (Batı Şeria), Irak, Lübnan, Suriye. Asya: Bangladeş, Pakistan (Pakistan ve Doğu Türkistan), Endonezya, Tayland (Patani), Hindistan, Nepal, Sri Lanka, Filipinler, (Bangsamoro), Myanmar (Arakan) bu yıl kurban bağışı organizasyonu için belirlenen coğrafyalardır.”
“KESİM İSLAMİ USULLERE
GÖRE YAPILIYOR”
Kurbanlık kesimi hakkında bilgi veren Ertürk, “Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak olan ülkelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır. Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir. Kurbanlar için hayırseverler, bağışlarını, Afyon İHH dernek binasına (Afyon Belediye arkasındaki dernek binasına) giderek elden, İnternet Bankacılığı ile; Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği Albaraka Türk Afyonkarahisar Şubesi TR85 0020 3000 0221 3333 0000 04 hesaplarına yapmak mümkün. (Açıklama: Kurban Yazınız) Telefonunuzu yazmayı unutmayınız ya da 0 542 562 03 03 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alınarak yapabilecektir.” dedi.