Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Geldikleri gibi def edildiler”

“Geldikleri gibi def edildiler”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Türksüz millet, milletsiz vatan, vatansız insan planlayanlar, çok şükür ki bu topraklarda başlayan Büyük Taarruz ile geldikleri gibi def edilmişlerdir

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
“TAARRUZ HAZIRLIKLARI
GİZLİLİKLE YÜRÜTÜLTÜ”
Milletvekili Taytak, “30 Ağustos zaferi, 30 Ekim 1918’de Mondros Limanı’nda imzalanan teslimiyet antlaşmasının, 10 Ağustos 1920’de dayatılan Sevr ihanetinin Afyonkarahisar’da başlayıp Dumlupınar’da tarihin tozlu raflarına atılmasıdır. Bu mücadele yeni bir cemre, yeni bir diriliş, yeni bir yükseliştir. Büyük Taarruzla, Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmuş ve Anadolu’dan atmak için düşünülüp planladığı gizli bir harekât olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 20 Temmuz 1922’deki oturumunda dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verdiği Mustafa Kemal Paşa, taarruz kararını Haziran ayında almış ve hazırlıkları gizlilikle yürütmüştür.
Büyük Taarruz, Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştır.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR ÖNEMLİ
ROLLER ÜSTLENDİ”
Afyonkarahisar’ın, Milli Mücadelenin başından sonuna kadar askeri ve lojistik pek çok durumda önemli roller üstlendiğini dile getiren Taytak, “Bulunduğu konum nedeniyle demiryolu ulaşımında önemli bir yeri olan Afyonkarahisar, bu dönemde İngiliz, Fransız ve İtalyan ve daha sonra da Yunan askeri birlikleri tarafından işgal edilmiştir. Bu işgal büyük taarruza kadar devam etmiş, 20 Ekim 1920 den sonra Batı cephesi karargahı olmuştur. Türksüz millet, milletsiz vatan, vatansız insan planlayanlar, çok şükür ki bu topraklarda başlayan Büyük Taarruz ile geldikleri gibi def edilmişlerdir. Bilinmelidir ki aziz Türk milleti bu vatan için, bu millet için, bu şanlı bayrak için candan, yardan ve serden vazgeçmeye her zaman hazırdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.