Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görgöz: Havai fişek alışkanlığından vazgeçilmeli

CHP İl Başkanı Yalçın

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Hendek İlçesi’ndeki havai fişek fabrikası patlaması akabinde fabrikadan
taşınan malzemeler sırasındaki 2. patlamaya vurgu yaparak hava fişek alışkanlığından derhal vazgeçilmesi gerektiğini söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, 3 Tem-muz 2020 tarihinde Sakarya’nın Hendek İlçesi’ndeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 kişinin hayatını kaybedip, çok sayıda yaralı olduğunu hatırlattı.
Havai fişek fabrikasındaki patlama sonrası kalan malzemelerin kamyonla sevkiyatı yapılırken bir patlama daha yaşandığını belirten Görgöz, “Üç jandarma asker hayatını kaybetti, 12 vatandaşımızda yaralandı. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar dileriz. Üst üste yaşanan bu patlamalar sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlama olan fabrikaya ilişkin çalışma ve imar izninin en kısa zamanda iptal edileceğini söyledi. Resmi bayramlarda, törenlerde, düğünlerde, asker uğurlamalarında alışkanlık haline getirilen havai fişek kullanımı çok fazla yaygınlaştı. Her türlü tehlikeye açık olan bu alışkanlığımızdan derhal vazgeçmek durumundayız.” dedi. Yetkililere, idare amirlerine çağrıda bulunan Görgöz, “Her türlü etkinliklerimizi, kutlamalarımızı görkemli bir şekilde yapalım ancak kutlamalarımızda havai fişek kullanmayalım. Kullanılmasını da yasaklayalım. En fazla 5-10 dakika sürecek olan patlamalı gösterilerin vereceği keyif ve eğlence yüzünden, insanların ve diğer canlıların ölmesine ve doğanın kirlenmesine izin vermeyelim.” ifadelerini kullandı.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti